- hirdetés -

A belgyógyászaton dolgozó ápolónők mindent tudtak a szakmáról, így indulhatnak az országos versenyen.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Megyei Szervezete “Hivatás és szakmaiság” címmel immár ötödik alkalommal rendezett szakmai versenyt Békéscsabán május 5-én. Az idei megmérettetésre a békéscsabaiak mellett az Orosházi Kórház ápolói, Hangya-Kerekes Mónika, Dér Irén Éva, Mateiné Pintér Julianna és Lendvainé Dégi Fanni is neveztek. Mindannyian a belgyógyászaton, általában a hatodik emeleti nyugati szárnyon dolgoznak, innen is jött a frappáns csapatnév: Vadnyugat.

A nyertes csapat tovább jutott az országos versenyre  (Fotó: Orosházi Kórház)

Tavaly némileg más felállásban másodikok lettek, idén viszont sikerült megnyerniük a megyei versenyt.
– Tesztlapot kellett kitöltenünk, ahol kaptunk néhány komoly fejtörést okozó kérdést. A feladatok teljes körűen lefedték az egészségügy összes területét. Volt kérdés többek között sebészetből, gyógyszertanból, vércsoport meghatározásból, belgyógyászatból – mesélte Dér Irén Éva csapatvezető, a belgyógyászat osztályos részlegvezető ápolója.

Az első hellyel a dicsőség mellett jogot szereztek arra, hogy a megyét és az Orosházi Kórházat képviselve részt vegyenek októberben a budapesti országos szakmai versenyen. Reméljük, a vadnyugati lányok ott sem találnak legyőzőre!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.