- hirdetés -

Néhány napja sokan panaszkodnak a városban és tesznek közzé posztokat a közösségi oldalakon, hogy büdös, rossz ízű az ivóvíz, sőt egyesek szerint még betegséget is okoz.

Az OrosCafén szerdán közzé tettük az Alföldvíz Zrt. hivatalos közleményét. Diós Zsolt, a Zrt. PR-vezetőjétől megtudtuk, hogy megérkeztek a laboratóriumi vizsgálatok eredményei, melyek a leadott ötvenből, minden mintában bakteriológiailag negatívnak bizonyultak. Az ivóvíz, kisebb érzékszervileg tapasztalható változást leszámítva – melyek néhány napon belül meg is szűnnek – fogyasztható és nem okoz egészségkárosodást.

Nincs több beteg az ivóvíz miatt

Az Orosházi Kórház is szükségesnek látta, hogy közleményt adjon ki. Ebben elmondják, hogy az intézményben nem nőtt a hasmenéses esettel jelentkezők száma, illetve, hogy az Orosházi Kórház nem adott ki semmilyen állásfoglalást intézményeknek, magánszemélyeknek az orosházi ivóvíz minőségéről. A vízminőség vizsgálatára és az esetleges óvintézkedések meghozatalára a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya jogosult. Az ivóvízzel kapcsolatban felmerült észrevételek miatt, elővigyázatosságból palackos vizet is helyeztek ki az osztályokon, hogy akit zavar a víz íze, szaga, annak is biztosított legyen a folyadékpótlás.

Az „utca emberének” vegyesek a tapasztalatai. Voltak, akik szerint a víz rossz szagú, ihatatlan, mások azt nyilatkozták, nem vettek észre semmi változást az ivóvíz minőségét illetőleg.

Dávid Zoltán polgármester folyamatosan tartja a kapcsolatot az Alföldvíz Zrt. szakembereivel.  Mindenkit megnyugtatott, hogy a város lakossága nincs veszélyben, nincs olyan probléma ivóvíz ügyben, amely közbenjárását igényelné.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.