- hirdetés -

Büdös, és rossz izű az orosházi víz – ez a fő téma tegnap óta különböző helyi Facebook-csoportokban. Az Alföldvíz Zrt. munkatársaihoz kevesebb, mint negyven bejelentés érkezett május 9-én 16 óráig, melyeket azonnal elkezdtek kivizsgálni.

A település teljes területén mintavételek történtek és a szakemberek gyorsteszteket végeztek több felhasználási ponton. Ezek alapján kizárták a víz minőségét befolyásoló külső szennyezés lehetőségét. 

– A korán beköszöntő, szinte nyári időjárás okozta megnövekedett a vízfelhasználás miatt új üzemrendet alakítottunk ki, mely a különböző vízadó rétegekből kitermelt vizek arányának megváltoztatásával járt. Az orosházi fogyasztók által érzékelt panaszok a hirtelen megváltozott új üzemrend következménye – tudtuk meg Diós Zsolttól az Alföldvíz Zrt. PR-vezetőjétől.

Elmondta, hogy a szolgáltatás során az eddig alkalmazott helyi fertőtlenítő szer mennyiségén nem változtattak, más vegyszert továbbra sem adagolnak. Hozzátette, hogy minden tekintetben ellenőrizték a víz minőségét, mely alapján az maradéktalanul megfelel a előírásoknak, tehát a víz egészséges és fogyasztható.

A problémát érzékelve más üzemrendet alakítottak ki. A víz rossz szagát és ízét okozó rétegekből csökkentették a vízkitermelést, melyre az elkövetkezendőkben különös figyelmet fordítanak, kizárva az esetleges kellemetlenségeket.

A szolgáltató arra kéri az orosházi felhasználóit, hogy panasz esetén jelezzék az ingyenesen hívható a 0680/922-333-as műszaki hibabejelentőt, illetve egy tiszta üvegbe vegyenek vízmintát, hogy a kiérkező szakembereik meg tudják vizsgálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.