- hirdetés -

Megszakadt az orosházi női kézilabdázók győzelmi szériája vasárnap este. A kiesés ellen menekülő Szentendre ellen szinte végig rohantak az eredmény után a vendégek. 

Szentendrei NKE – OXXO Energy Orosházi NKC 30-28 (17-14)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Szentendre, 125 néző.
Vezette: Gáspár, Vörös.

Orosháza:
Makai – ANTAL (6), TAKÁCS F. 10 (5), Dancsó, Kamuti 1, Hatala 1, Zsilák 4. Cserék: Brunner (kapus), Tóth S. 1, Vörös, Ulmann, SOM 5, Zvolenszky , Horváth N. Vezetőedző: Papp László.

Az ellenfél legjobb góllövői: Vígh 10 (5), Török 7, Csuka 6 (1).
Hétméteresek: 8/6 illetve 5/5. Kiállítások: 10, illetve 14 perc.

Jól indult a találkozó a vendégek számára, hiszen az elején az orosháziak diktálták a tempót, ami az eredményen is meglátszott (6. perc 3-4). A védelemmel viszont az első pillanatoktól kezdve gyengén muzsikált. Már múlt héten is elégedetlen volt Papp László csapatának hátsó alakzatával, ez Szentendrére sem javult. Ezt használta ki a lelkes hazai gárda, egymás után öt gólt lőve megfordították az állást, ezért kért időt az ONKC (12. perc 8-4). Ez sem hozott változást a játék képében, azonban pár perccel később az ellenfél trénere is kikérte az egyperces pihenőt. Ez a mieink számára jött jobban gyors gólokkal felzárkóztak Takács Fruzsináék, de a szünetre ismét háromgólos orosházi hátrányt mutatott az eredményjelző (30.perc 17-14).

A második félidőben tovább folytatódott a rohanás az eredmény után. Gólra gól volt a válasz, nem igazán tudta csökkenteni hátrányát az OXXO Energy Orosházi NKC. A játékrész derekán továbbra is tartotta két-háromgólos fórját a Pest megyei csapat, a kulcspillanatokban rendre megremegtek az orosházi kezek. Az elmúlt hetek kapusteljesítménye is elmaradt, leginkább a szentendrei szélsők okoztak nehéz pillanatokat Makai Veronikáéknak. (48. perc 26-23). A véghajrá előtt így is esély nyílt az egyenlítésre, de Som Ildikó ziccere kimaradt, innen pedig ismét elhúztak a vendéglátók. Így alakult ki a 30-28-as végeredmény, mellyel több mint kéthónapos ONKC veretlenségi széria szakadt meg.

Az NBI/B-s bajnokság utolsó fordulóját hazai pályán vívja a csapat, a Balmazújváros ellen május 19-én szombaton vívja az ONKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.