- hirdetés -

A Nemzetközi Szent György Lovagrend minden esztendőben április végén – Szent György nap tájékán – avatja új lovagjait. Az ünnepélyes szertartást idén Kalocsán, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban tartották.

Az esemény ünnepélyességét emelte a felújított templom és az, hogy az ünnepi Szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és metropolita tartotta. A lovaggá avatás szertartását Moro Ákos nagyprior végezte a megyei priorok segítségével.

A kalocsai avató ünnepségen a Békés megyei priorátus javaslatára lovaggá avatták többek között a vajdasági, nagybecskereki Kesics Bogdan kilencdanos shotokan karate nagymestert, aki sokat tett évtizedek alatt a magyar karate fejlesztéséért, szakmai munkával, edzőtáborok tartásával és több magyar nyelvű szakkönyv megírásával. Békéscsaba testvérvárosának ismert személyisége ma is tartja a kapcsolatot a magyarországi harcművészekkel, szemináriumokat tart, s ezzel segíti egyben a szerb és a magyar sportbaráti harcművész kapcsolatok fejlesztését is. A lovagi kereszt ékítményét Antal László Békés megyei prior helyezte fel Kesics Bogdan mesterre.

Jobbról az újonnan avatott Kesics Bogdan feleségével, Mellette Antal László és balra Gregor László, a Békés-megyei Harcművész Szövetség elnöke.

Kitüntetés Antal Lászlónak

A huszonkét új lovag avatása mellett az ünnepség keretében átadtak néhány kitüntetést is az arra érdemeseknek. A tavalyi avatási ünnepség példás megszervezéséért, és a lovagrendben sok éven át folytatott kiemelkedő munkásságáért Antal László megkapta a Nemzetközi Szent-György Lovagrend legmagasabb kitüntetését, a Lovagrend Nagykeresztje Vállszalagon érdemrendet. 
– Rendkívül boldog és büszke vagyok, hisz a Szent György Lovagrend legmagasabb kitüntetését kaptam, mellyel hazánkban mindössze hárman büszkélkedhetnek. Igyekszem méltó lenni hozzá, és a további munkámmal megmutatni, hogy talán érdemes vagyok rá – mondta szerényen a kitüntetett megyei prior.

A nagyszabású ünnepség díszebéddel zárult, melyen a lovagrend tagsága, a frissen avatottak, kitüntetettek és családtagjaik is részt vettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.