- hirdetés -

A környezetvédelem fontosságát helyezte a középpontba az elmúlt hetekben az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székhelyintézményének több osztálya. A diákok még figyelemfelhívó kisfilmeket is készítettek, ráirányítva a figyelmet többek között az élelmiszerpazarlás mérséklésére.

A Vörösmarty iskola áprilisban kiemelten foglalkozott a környezetvédelemmel. A fenntarthatósági témahétre készülve volt olyan osztály, amelyik részt vett egy 30 napos hulladékmentes kihívás elnevezésű ingyenes e-mail tréningen, volt, amelyik informálódott a víz helyes felhasználásáról. A 4. a osztály benevezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által szervezett online vetélkedőre is élelmiszerpazarlás megelőzése témakörben, az osztály a résztvevő 61 nevező közül az előkelő 8. helyezést érte el – tudtuk meg Tompáné Barabás Edit pedagógustól.

A témahéthez kapcsolódva papírgyűjtést is szerveztek (Fotó: iskola)

A témahéthez kapcsolódva a Vörösmarty iskolában volt továbbá papírgyűjtés, ÖKO-játszóház, valamint elindítottak 3-4. évfolyamon egy májusban is folytatódó, többkörös háziversenyt „Túl a hulladékhegyen” címmel.

Az elkészített kisfilmek itt tekinthetőek meg:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.