- hirdetés -

Szombat este, villanyfényes mérkőzésen játszották a megyei II. osztály Déli-csoportjának csúcsrangadóját, amelyen az Orosházi MTK-ULE 1913 csapata legyőzte a listavezető Nagyszénást.

– Utolsó esélyünk, hogy versenyben maradjunk a bajnoki címért, ha itthon győzelmet tudunk aratni. Nagyon nagy ütközet lesz, de bízom benne, hogy taktikus és türelmes játékkal sikerül a listavezető fölé nőnünk – nyilatkozta hétközben Czollner Gábor edző.

A csapat betartotta az utasításokat, okosan és türelmesen játszott, aminek nagyarányú győzelem lett a vége.

OMTK-ULE 1913 – Nagyszénás SE          4 – 0           ( 1 – 0 )

Orosháza, 350 néző. V.: Kocsondi Bálint (Nagy Gábor, Rakonczás Zsolt).

Orosháza: Marunák – Deli, Mucsi (Buza), Szabó Á. (Kasza), Futaki, Barna, Szabó N., Simon (Fehér), Elekes, Sindel, Lestyán (Kovács D.). Edző: Czollner Gábor.

Nagyszénás: Blaskó – Godár, Zábrák, Kecskeméti (Balogh Gy.), Makra, Maglóczki (Szilágyi), Libor, Liska (Zalai), Nagy Sz. D., Miszlai (Hegedűs), Márk. Edző: Boér Zsolt.

Gólszerzők: Szabó Á. (34.), Sindel (66., 74.), Buza (87.)

A mérkőzés krónikája:

A találkozó elején nagy tempót diktáltak a csapatok, a 4. percben Szabó Áron lőtt fölé, a 7. percben Sindel vágta nagy helyzetben a kapusba a labdát. A másik oldalon a 12. percben Makra szabadrúgását tornázta szögletre Marunák kapus. A 23. percben Simon szabadrúgását védte Blaskó, két perccel később a másik portás, Marunák hárította Miszlai lövését. A 34. percben Simon-Szabó Á. kényszerítő után Simon lapos beadását Szabó Á. vágta a léc alá, 1-0. A 40. percben Makra oldalszabadrúgását csúsztatta Miszlai fejjel kapu fölé. A 44. perben Nagy Dávidot buktatták, 11-es. A büntetőt Maglóczki csúnyán fölé-mellé lőtte.

Ezúttal az OMTK-ULE játékosainak jött ki jobban a lépés (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt az ULE, csak hazai helyzetet jegyezhettünk fel. A 66. percben Sindel az oldalvonal mellől, éles szögből végezhetett el egy szabadrúgást. A labda a szél segítségével csavarodott a hosszú sarokba, 2-0. A 72. percben Szabó Áron vezette kapura a labdát, lövését Blaskó védte. A 74. percben Sindel hosszú labdavezetés után gurított a sarokba, 3-0. A 84. perben Barna labdájával Kasza iramodott kapura, majd a kapust is kicselezve gurított a kapu mellé. A 87. perben csiki-csuki játék végén Buza passzolta egy lépésről a hálóba a labdát, 4-0.

– Az első félidőt végig uraltuk, a második játékrészben nem volt esélye a Szénásnak. Itthon ezt kellett hozni, kötelező győzelem volt, sikerült jól játszani – nyilatkozta a lefújás után a két gólt szerző Sindel Roland.

Czollner Gábor edző: „Úgy gondolom, hogy a mai este folyamán mindent megtettünk a győzelemért. Összeszedett volt a játékunk, bár voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor teret engedtünk a Szénásnak, de összességében megérdemelten nyertünk.”

Az OMTK-ULE május 12-én 17 órától hazai környezetben fogadja a Mezőkovácsházát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.