- hirdetés -

Elhangzott az utolsó becsengetés a Kossuth szakképző végzős diákjainak. Tizenhárom osztály 233 tanulója vett búcsút az iskolájától május 5-én.

Virágokba öltöztetett folyosók, szalagokkal díszített ajtók, fátyolos tekintetű tanárok és hozzátartozók fogadták a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumának ballagóit szombaton délelőtt. A hagyományokhoz híven ebben az évben is harangszó jelezte a végzősöknek, egy korszak lezárul az életükben.

Egy cseppnyi humor a a Kossuth szakképző iskola ballagásán (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az utolsó csengőszó után a diákok végigvonultak iskolájukon, majd az udvaron foglaltak helyet, ahol az intézmény igazgatója várta őket. Gajdács Tibor a jövő kihívásairól szóló gondolatokkal készült számukra.

– Fontos, hogy a jövőben megérezzétek mikor kell váltanotok. Annyira gyorsan változik a világ, nem tudni mikor mire lesz szükség. Sajnos nem élhetitek le úgy az életeteket, mint nagyszüleitek vagy szüleitek, hiszen ma már nem létezik nyugdíjas állás. Ami az egyik évben jól megy, az később már lehet nem hoz megélhetést. Jó reflexeket kívánok ahhoz, hogy felismerjétek ezeket a pillanatokat – fogalmazott beszédében az igazgató.

Az intézmény igazgatója a jövő kihívásairól beszélt (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Hozzátette, bízik benne, hogy az a tudás, amit átadtak elegendő lesz ahhoz, hogy megállják a helyüket a nagyvilágban és jó szívvel gondolnak majd vissza az iskolában töltött évekre.

Az ünnepség végén a 13 osztály 233 tanulója búcsút intett iskolájának. Ma még az ünneplésé a főszerep, de hétfőn már a vizsgákon kell helytállniuk, azután pedig vár rájuk a nagybetűs élet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.