- hirdetés -

Száztíz verseny produkció, színes programok – ez jellemezte a IX. Békéscsabai Táncfesztivál és Huszonnegyedik Táncgálájának mind az öt napját. Az itt megrendezett versenyen több orosházi táncos is sikeresen szerepelt.

A kilencedik békéscsabai táncfesztivál nem csak a tánchoz kapcsolódó programokról, hanem a versengésről is szólt. A fesztivál keretein beül, több tánckategóriában indulhattak a versenyzők, Takács Noémi és Takács Andrea sporttáncban próbálta ki magát, akrobatikus rúdtánc produkcióval. Érdekesség volt, hogy a táncfesztiválon ők indultak egyedül rúdszámmal.

– Vegyes érzelmekkel készültünk erre a versenyre, nem tudtuk, hogyan fogad minket a közönség és a zsűri –fogalmazott Takács Noémi.

Félelmük végül alaptalannak bizonyult, sikeresen szerepeltek a megmérettetésen, ahol megkapták az aranyminősítést és részt vehettek a Gálaesten is, ahová a száztíz produkcióból mindössze huszonhárom jutott be, itt rendezték meg a döntőt. Andrea és Noémi előadásukkal a negyedik helyet szerezték meg, illetve a nézők döntése alapján, hazavihették a közönségdíjat is.

Közönség díjasok lettek a testvérek, Takács Andrea és Takács Noémi (Fotó: Rosta Tibor)

Ugyanezen a versenyen Rétes Edina csapata, a ReDance Hip-Hop Crew is megmérettette magát, hat versenyszámmal, utcai tánc kategóriában. A gyermek, szóló produkcióban, Balczó Boglárka arany minősítést kapott és bejutott a döntőbe, ahol a száztíz produkcióból a tizenharmadik helyen zárt.

Gyermek duót táncolt Török Virág és Rajki Alida, és Balczó Boglárka, Tóth Liliánával. Mindkét páros ezüst minősítést kapott. A gyermek csoport, melynek tagjai Tóth-Kása Szonja, Iváncsics Polla, Papp Lili, Dócza Vivien, Csizmadia Zsófi, Hercegh Lili, Kunos Nikol és Kun Liliána ezüst minősítéssel tért haza.

Az ifjúsági csoportban táncoló Nagy Kiara, Bartus Liza, Varga Hanna, Balczó Boglárka, Nyári Viktória, Tóth Lilána ezüst minősítést kapott. A felnőtt csoport táncosai Rétes Edina, Rétes Anett, Kárai Fanni, Berta Réka, Tóth Boglárka, Balczó Boglárka, Tóth Liliána, Nyári Viktória, arany minősítést kapott és bejutott a döntőbe, ahol végül a hetedik helyen végeztek.

Rétes Edina, a ReDance nagy csapatának néhány tagjával díjátadás után (Fotó: Rétes Edina)

–Az egyik szemünk sír a másik nevet. Pár évvel ezelőtt mi nyertük meg ezt a versenyt és haza hozhattuk a legnagyobb kupát, illetve az ötvenezer forintos fődíjat, így magasra tettük a mércét és nem is akartuk lejjebb engedni, mégis idén a hetedik és a tizenharmadik helyet hoztuk el – fogalmazott Rétes Edina. Kiemelte, edzőként és vezetőként úgy véli, hogy bár a csapat nagyon maximalista, tudni kell néha a csúcsot elengedi és értékelni a végeredményt, ami igazán szép lett, hiszen száztíz produkció között is elől zárt a csapat. Hangsúlyozta, nagyon büszke növendékeire. 

A békéscsabai táncfesztivál negyedik napján megrendezett versenyen, a fiatalok élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak, más nemzetiségű táncosokkal köthettek barátságokat, hiszen a magyar fiatalok mellett olasz és lengyel táncosok is színpadra léptek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.