- hirdetés -

Egyetlen napirendet tárgyalt a város képviselő-testülete május 3-án. Egy városfejlesztési pályázatról döntöttek.

A mai rendkívüli testületi ülésről Bojtor István (Fidesz) alpolgármester, Füvesi Sándor (MSZP), dr. Szabó Ervin (Jobbik) és Lénárd Zoltán (Jobbik) hiányzik.

Dávid Zoltán határozatképesnek nyilvánította a testületet.

1.) Orosháza Város Önkormányzata részvétele az EFOP-3.9.2-16-2017-00027 azonosító számú projekt beszerzési konzorciumában. A teljes előterjesztés itt olvasható.

Fetser János kért szót. A közbeszerzési szabályzatot szeretne megkapni, amiről az előterjesztés második határozati javaslatában szerepel. Érdeklődött, hogy a megvásárlásra szánt termékek értékbecslése mi alapján történt? A projektmenedzsmentben részt vevő személyek hátterét is szeretné megtudni. Részt vesz-e egy civil szervezet a pályázatban? A fel nem használt pénzeknek mi lesz a sorsa? Egy másik EFOP-os pályázattal hogy áll? – sorolta kérdéseit az MSZP orosházi frakcióvezetője.

Számos kérdést feltett Fetser János (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Elekes Lajos elmondta: a Kodolányi János Főiskola a konzorcium vezetőjeként végzi a közbeszerzést, ezért van szükség beszerzési szabályzatra. Ez a  szabályzat már nem kerül a testület elé. Kontroll viszont lesz, amelyet az önkormányzat jogi irodája végez, valamint elérhető lesz nyilvánosan is. A pályázat összege 128 millió forint, melynek a nagyobb része a városfejlesztés. A szerződő felek a pályázat terhére kötötték szerződést, a résztvevő felek közül három személyt ismer. A pályázatban két civil szervezet vesz részt. A pályázat előkészítésben elkészült az előzetes költségvetés, amely során meghatároztak a költségelemeket, erről döntenek ma. A költségek meghatározáshoz piaci sztenderdeket vettek figyelembe. Van egy másik pályázat, ahol a Tótkomlósi Önkormányzat a konzurciumvezető, ahol hasonló folyamatok zajlanak.

Fetser János problémásnak gondolja, hogy a pályázatban részt vevő személyek hátterét nem ismeri. –Elég homályos ez az egész, ezért nem is fogom megszavazni. – fogalmazott.

Elekes Lajos kifejtette, azért lett konzurciumi szerződés, mert így a legoptimálisabb az eszközbeszerzés, és nem egyenként kell megvásárolni a tételeket. A delegált személyekről elmondta, arra biztatja a polgármestert, szakmailag profi embereket delegáljon.

A 128 millió forintos pályázatban a városfejlesztés hangsúlyos szerepet kap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző elmondta, már elkészült a konzurciumi szerződés elkészült. A mostani szerződés az április 15-i közbeszerzési törvény módosítása alapján készítették el. A Kodolányi János Főiskola a konzurcium vezetőjeként készíti elő a közbeszerzési szabályzatot, és ezután írjak alá a szerződéseket a konzurciumi partnereket.

9 Igen és 2 Nem mellett elfogadták az előterjesztést.

A polgármester ezután berekesztette az ülést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.