- hirdetés -

Idén nyolcadik alkalommal rendeztek sakk emlékversenyt a 2011-ben elhunyt sakkozó Győri Antal tiszteletére április 28-án. Ebben az évben egy orosházi sakkozó vihette el a legjobbnak járó serleget. A hétvégén pedig már újabb eseményt szerveznek

A múlt szombati megmérettetés sportszerű játékot és izgalmas partikat hozott a Pacsirta utcai épületben. Az egykori sakkozó és sportvezető emlékére már nyolcadik alkalommal rendezte meg a versenyt az Orosházi Sakk Egyesület, a Győri család, valamint az orosházi önkormányzat.

Horváth Antal az orosházi egyesület elnökségi tagjától megtudtuk, hogy a VIII. Győri Antal Sakk Emlékverseny kiváló alkalomnak bizonyult a sportág népszerűsítésére. Ahogy az lenni szokott, ezúttal is 15 perces játékidővel kilenc fordulóban mérte össze tudását a 28 versenyző.

A győztesnek járó trófea a városban maradt, hiszen az OSE versenyzője, Bíró István bizonyult a legjobbnak. Mellette a dobogó harmadik fokára a állhatott fel a szintén helyi Tamási Zoltán. A verseny névadójának fia a tavalyi ezüstérme után idén az ötödik pozícióban zárt, közvetlenül mögötte Kunos Zoltán végzett. Az orosházi fiatal sakkozók is képviseltették magukat, a legjobb 18 éven aluli versenyző Horváth Dominik, a legjobb orosházi versenyző pedig Váczi Sándor lett.

Eredmények:

1. hely: Bíró István, Orosházi SE
2. hely: dr. Borús András, Maróczy SE
3. hely: Tamási Zoltán, Orosházi SE
4. hely: dr. Gosztolya Ferenc, Békési TE
5. hely: Győri Szabolcs, Orosházi SE
6. hely: Kunos Zoltán, Orosházi SE
7. hely: Kulcsár József, Mezőhegyes
8. hely: Kovács Sándor Zoltán, Békési TE

Legeredményesebb senior: Petró József, Békési TE
Legeredményesebb orosházi versenyző: Váczi Sándor
Legeredményesebb 18 éven aluli: Horváth Dominik, Orosházi SE
Legeredményesebb 14 éven aluli: Kovács Gergő Patrik, Békési TE
Legeredményesebb egyesületen kívüli: Komár Béla

Hétvégén újabb sakk torna

Horváth Antaltól megtudtuk, hogy május 5-én rendezik a XII. Orosházi Nyílt Gyermek Sakkbajnokságot a Vörösmarty iskolában. A cél, hogy népszerűsítsék a sportágat és versenyzési lehetőséget biztosítsanak az ifjú sakkozóknak. A mérkőzéseket hét fordulóban kétszer 15 perces játékidővel rendezik.

A versenyen 2005 január 1-je után születettek nevezhetnek. Összesen hét csoportban versenyeznek majd a fiatalok.

  • Kisalsós (2009 után született fiúk és lányok)
  • Nagyalsós (2007 után született fiúk és lányok)
  • Felsős (2003 után született fiúk és lányok)
  • Értékszámos

A versenykiírásban szerepel, hogy a fiatalabbak indulhatnak az idősebbek között, míg az értékszámmal nem rendelkezők is megmérethetik magukat az értékszámosok között.

A könnyebb szervezés érdekében regisztrációra is szükség van, melyre személyesen, telefonon vagy e-mailben május 4-ig van lehetőség. Nevezés ingyenes, de a szervezők felhívják a figyelmet, hogy kizárólag a verseny napján 8 óra 45 percig lehetséges.

További információk Horváth Antaltól a 0670/254-1777-es telefonszámon, illetve Zalai Mihálytól a 0630/592-8163-as telefonszámon kérhetők, emellett a mzalai@citromail.hu e-mail címen is lehet érdeklődni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.