- hirdetés -

Az orosházi fiatalemberre fontos erőpróba vár a közeljövőben, az iskolapadban és a futballpályán kell egyszerre bizonyítania.

A tizenkilenc esztendős Lustyik Leventével 2016-ban hároméves profi szerződést kötött az MTK labdarúgó csapata. A fővárosi klub 2017-ben egy évre kölcsönadta a Békéscsaba 1912 Előre csapatának. Az NB II-es mérkőzések mellett tavasszal az U19-es magyar válogatott csapatkapitányaként szerepelt a macedóniai ifi EB-selejtező elitkörében.

– Hogy érzed magad Békéscsabán? A nyáron lejár a kölcsönadási szerződésed, hogyan tovább?

– Jól érzem magam a csapatnál, a 3. helyen állunk az NB II-es tabellán, amit mindenki szeretne megtartani. A jövőmmel kapcsolatban nem tudok sokat mondani és egyelőre nem is szeretnék. Próbálok minél több meccsen játszani és tapasztalatot, rutint szerezni a mérkőzések folyamán.

Lustyik Levente az U19-es válogatott csapatkapitányaként (Fotó: Facebook)

– Néhány hónapja a fél ország szurkolt a korosztályos válogatottnak a macedóniai elitkörben. Az angolok elleni vereség után győzelem a házigazda macedónok ellen, majd jött az a balszerencsés utolsó két perc a lettek ellen.

– Úgy mentünk ki Macedóniába, hogy egy jó eredményt kell elérnünk, jó játékkal. Nagy lehetőség és óriási élmény volt top játékosok ellen játszani. Nyilván más szint volt, amit az angolok képviseltek, de felejthetetlen élmény maradt a számomra. Elmondhatjuk, hogy a brittek ellen a félidőben még vezettünk, a házigazdák elleni győztes meccsen gólt szereztem büntetőből, a lettek ellen pedig egy perc hiányzott a döntetlenhez. Az, hogy mindezt csapatkapitányként éltem át, egy pozitív visszajelzés és nagyon jól esett, hogy a válogatott stáb, valamint a csapattársak is bíztak bennem és megválasztottak. Óriási felelősség a címeres mezben kapitányként segíteni a csapatot, de úgy gondolom, sikerült.

– Néhány mérkőzés még hátravan a bajnokságból, de a legnagyobb meccs most kezdődik a suliban.

– Az érettségi a lehető legrosszabb időben van a számomra, a jelenlegi az egyik legfontosabb idényem, de készülök rá, minél sikeresebben szeretném az iskolát is befejezni. Nehéz időszak ez, mind a tanulásban, mind a pályán kiegyensúlyozott, jó teljesítményt kell nyújtanom.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.