- hirdetés -

A május elsejei, kora nyári jó idő, és az Orosházi Lovas Egyesület által beígért gazdag program nagyon sok nézőt vonzott kedden a Bogárzói pályára. Aki a hagyományos lovas majálist választotta családi programnak, nem is csalódott.

Több, mint kétezren látogattak ki a Bogárzói lóversenypályára május elsején. Családi majálisként hirdette meg a rendező Orosházi Lovas Egyesület a keddi programsorozatot és valóban minden korosztály számára gondoskodtak programokról. A gyerekek élvezhették az ingyenes ugrálóvárat, a kézműves foglalkozást, arcfestést, illetve szüleikkel osztozhattak a kirakodóvásár és a büfék kínálta örömökben. A remek időben, az árnyas fák alatt hamisítatlan majális hangulatban telt a nap.

Az árnyas fák alatt gyerek és felnőtt is kellemesen töltötte az időt (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Természetesen a hagyományos május elsejei sportélmény sem maradhatott el. A lovas sportok szerelmesei számára is gazdag kínálat volt Bogárzón.

Két fordulóban, délelőtt és délután zajlottak a fogathajtó versenyek. A póni kettesfogatok, egyes fogatok és nagylovas kettesfogatok akadályhajtását, illetve hibaidős akadályhajtását izgulhatta végig a szépszámú nézősereg.

A pónifogatok versenyében, a tavalyi C kategóriás országos bajnok, Sztojka Mihály nem sok esélyt adott a vetélytársaknak. Délelőtti két-, és délutáni futamában is hibátlan hajtást láthattunk tőle, ráadásul messze az alapidőn belül. Nem volt kérdéses a győztes személye. Az egyes fogatok közül Raffai Zoltán győzött mindkét fordulóban. A ketteseknél a verseny, Koncsek Ferenc és Ifj. Héjjas Gyula küzdelmét hozta. A délelőtti fordulóban előbbi, míg a délutániban az utóbbi hajtó bizonyult a legjobbnak.

Kétszer vágtak neki a nyolcszáz méteres távnak a póni galopp verseny résztvevői is. Mindkét alkalommal Mórocz Mercédesz és Morcos haladt át először a célvonalon. A Nemzeti Vágtán is dobogós, fiatal orosházi lovas mindkétszer parádés rajtot produkált és ezzel szinte el is döntötte a győzelem kérdését. Nagyobb küzdelem csupán a második, harmadik hely megszerzéséért alakult ki.

Mórocz Mercédesz és Morcos, útban a győzelem felé (Fotó: Rosta Tibor)

A legnagyobb érdeklődés az ügetők versenyét kísérte. Különösen a délutáni két futam volt említésre méltó, hisz itt indultak a Kincsem Park versenyein is szereplő lovak és hajtóik. Az egy órakor startoló nyolc induló között (a szervezők ígéretéhez híven) láthattuk az orosházi tenyésztésű, Derby-győztes Tonnyót, aki a futam elején kissé borzolta a neki szurkolók idegeit. Vágtázni kezdett. Mire hajtója, Kulik Ferenc parírozni tudta, komoly hátrányba került. Innen kezdve azonban igazolta klasszisát és a kezdeti hátrányt ledolgozva fölényesen nyert. Az utolsó futam nagy küzdelmet hozott, melynek végén Bebops Cassandra, és Kaczkó Edit szurkolói örülhettek. Nagy küzdelemben utasították maguk mögé Útonállót, és a „nagy öreget”, Landlordot.

Összességében egy jól szervezett és olajozottan lebonyolított versenyt és majálist sikerült létrehoznia az Orosházi Lovas Egyesület csapatának, melyről a lósport kedvelők és a „csak” majálisozók is kellemes hangulatban térhettek haza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.