- hirdetés -

Megizzadt a győzelemért az orosházi női kézilabdacsapat, de újabb két pontot zsebelt be. A Hajdúnánás komoly kihívás elé állította Papp László tanítványait április 28-án, de végül három góllal jobbnak bizonyultak.

OXXO Energy Orosházi NKC – Hajdúnánás SK 35-32 (21-19)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző.
Vezette: Járdi Ádám, Kazi Attila.
Orosháza:

Makai – ANTAL 7, Takács 9 (2), Dancsó 4, Kamuti 2, Zvolenszky 2, Zsilák 2. Cserék: Brunner, Késmárki, TÓTH S. 3, Vörös 3, Bakró, Szigetvári, Som, Ullman, Hatala 2. Vezetőedző: Papp László.
Hajdúnánás:
Szabó D. – Zihor, Fábián, Csicsószki 5 (2), Lengyel 5, Lévai 15 (7), Poór. Cserék: Szabó V. (kapus), Tar, Darabos, Lakatos, Mekes, Takács P., Pénzes. Vezetőedző: Molnár András.
Hétméteresek: 2/2 illetve 11/10. Kiállítások: 10 perc illetve 6 perc.

A vendégek számára minden pont fontos a bajnoki hajrában, hiszen a kiesés ellen küzdenek. Ez meg is látszott a találkozó első perceiben, hiszen a Hajdúnánás kétgólos előnyre tett szert. Főleg a jobbátlövő Lévai és a beállós okozott nehéz perceket a mieinknek. Fokozatosan kezdtek belejönni a hazaiak, Takács Fruzsina és Antal Jenifer révén gyors gólokkal egalizált az OXXO Energy Orosházi NKC majd a vezetést is átvette (10. perc 11-10). Ezután mégis időt kért Papp László, ami megtette hatását, hiszen a 20. percben már háromgólos fórt birtokoltak az orosháziak (20. perc 14-11). Rengeteg gól esett, egyik csapatnak sem a védekezés volt az erőssége. Az ellenfél hibáit viszont jó százalékkal értékesítettük, így esett az első játékrész utolsó gólja is Dancsó Dalma jóvoltából (30. perc 21-19).

Küzdelmes találkozón szerzett győzelmet a kékmezes ONKC (klikk a képre) Fotó: Pirer Kata

Hasonló tempóban folytatták az együttesek a fordulás után is. Előbb Vörös Bettina lövése akadt be a bal felsőbe, majd Lévai volt ismét eredményes büntetőből. A hullámzó teljesítmény a második félidőben is jellemezte a mieinket, így tudta egy rövid időre újból megszerezni a vezetést a hajdúsági együttes (40. perc 23-24). Sokkal kevesebb találat esett ebben az időszakban és a feszültség is egyre nőtt a pályán. A vége előtt tíz perccel egálra álltak a felek (50. perc 28-28). Ekkor a kapusok pillanatai következtek, Makai Veronika ziccert és átlövést is hárított, míg Brunner büntetőt hatástalanított, így újra két góllal állt jobban az ellenfélnél az ONKC (23. perc 30-28). Ez a periódus el is döntötte a találkozót, végül 35-32-re győzték le a vendégeket.

Papp László: Nagy pozitívum, hogy a csapat rosszabb játékkal is képes volt győzni, komoly lelkierőről ad bizonyságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.