- hirdetés -

Az Orosházi FKSE együttese szombat este a B Braun Gyöngyös személyében egy újabb, kiesés rémétől fenyegetett csapatot fogadott az Eötvös-csarnokban. A hazai szurkolók a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén szép búcsút, győzelmet reméltek.

Mindössze két pont előnye volt a 12. helyen álló gyöngyösieknek a kieső helyen álló Vác előtt, így prognosztizálni lehetett, hogy mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében idegenben is. Komoly segítséget kaptak ebben szurkolóiktól, akik mintegy negyvenen kísérték el a kedvenceket Orosházára. A síppal dobbal, nádi hegedűvel felszerelkezett gyöngyösi drukkerek nem csak meccset nézni jöttek, de végig, teli torokból biztatták is övéiket.

Orosházi FKSE-Linamar–B. Braun Gyöngyös 23–33 (10–15)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bacs József, Bóna Szabolcs.

Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 1, FERENCZI 4, Morva 2 (1), Markoski 1, Knezevic, Németh L. 3. Cs.: Szabó L. (kapus), Braz 1, Stranigg 3, Mihály, Kiss Axel 2, John 1, Balázs 2, Antal 3. Vezetőedző: Bakó Botond.

Gyöngyös: HUDÁK – Gábori 3, MARKEZ 6, Gerdán 1, Martins 1, Sipeki, Németh T. 3. Cs.: Tóth M. (kapus), Loncar 5, Kovacsics 5 (3), DURIS 4, István 1, M. Krivokapics 1, Urbán 3. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 2, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/1, ill. 3/3.

Úgy kezdett az Orosháza, ahogyan azt a szurkolók várták és remélték. Egy-egy elhibázott támadás után két hazai találatnak is örülhettünk. Feszesen, keményen védekezett mindkét csapat csapat, támadásban pedig az első percek tétovasága után egyre inkább betaláltak a vendégek is. A mérkőzés elején ebben leginkább a két klasszikus átlövőjük, Loncar és Markez serénykedett. Orosházi oldalon Bakó Botond fegyvertárából hiányoztak a lövők. Ferenci találatai mellett, ha gólt szerzett a hazai csapat, akkor azt be kellett vinni egészen a hatosig, de ezt a mérkőzés előre haladtával a masszív gyöngyösi fal egyre inkább hatékonyan akadályozta meg. A hevesiek hosszú lefolyású támadásokat vezettek. Nem egyszer passzív jelzésnél lőtték csak el a labdát. Hullámzott a mérkőzés. Az orosháziak igyekezetek két-háromgólos hátrányukat behozni. Ebben a kemény védőfalon kívül első sorban a remekül védő Hudák akadályozta a mieinket. Két büntetőnket is hárította az első félidőben. A hazai támadók szaporodó hibáit a két szélvész gyors szélső. Németh Tamás és Gábori Máté révén azonnal góllal büntette a vendég alakulat és szünetre már komolynak mondható, ötgólos előnnyel mehettek.

A Gerdán vezette gyöngyösi védelem nem igen válogatott az eszközökben (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Két vendég találattal. A félidő első öt percében még hétméteresből sem tudtak betalálni az orosháziak. Valószínűleg nem ennek tudható be, hogy a csarnok világítása is feladta egy időre, így mintegy öt perces kényszerszünet után folytatódott csak a mérkőzés. Bakó Botond a 35. percben, 10-19-es állásnál magához rendelte a csapatát, de szavai hatástalannak bizonyultak, mert az egyre boldogabb vendég tábor öt perc múlva már rá is számolhatott a hazai csapatra (40.p. 11-21). Ekkor az ördöngösen cselező Duris Lubomir vette a nyakába a gyöngyösi csapatot. Ha nem ő lőtt gólt, akkor remek átadásokkal hozta helyzetbe a társakat. Bakó Botond vezetőedző mindent megpróbált. Hét a hat ellen is támadtunk, de mintha átok ült volna a csapaton, semmi nem jött össze, ráadásul egyre hitehagyottabbnak is látszott a hazai legénység. Biztos előnyük tudatában a hevesieknek még arra is volt figyelme és energiája, hogy a közönségüknek játsszanak. Kovacsics és Duris látványos, kínai figurás gólja mindenképp nekik szólt. Konkoly Csaba tanítványai végül teljesen megérdemelten nyerték a mérkőzést és zsebelték be az érte járó két pontot.

Nem sikerült tehát az OFKSE csapatának szépen búcsúzni a hazai publikumtól. A vendég Gyöngyös rendkívül motiváltan, lelkesen és okosan kézilabdázva hiúsította meg ezt. Érdekes utolsó fordulóra van kilátás a kiesési régióban, hisz az orosházi mérkőzéssel egy időben a Vác, Csurgón tudott győzni. A végső játéknapon az OFKSE látogat Vácra, míg a másik két érdekelt, a Fradi és a Gyöngyös egymás ellen vív ki-ki meccset.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.