- hirdetés -

A rájátszás 4. fordulójában sem sikerült a pontszerzés a telepiek számára. A Bcs. 1912 Előre SE tartalék csapata két szabadrúgásgóllal vitte el a három pontot.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság rájátszásában a Bcs. 1912 Előre SE II. látogatott április 28-án Rákóczitelepre. A mérkőzés esélyese a vendég együttes volt, amit a két csapat közti 26 pont is jelzett.

– Nagy hagyományokkal rendelkező  egyesület második csapata érkezik hozzánk, még versenyben van az aranyéremért és ha a célját el akarja érni, már nem hibázhat. Természetesen nem megyünk ki feltartott kézzel, mindent megteszünk, hogy ünneprontók legyünk – nyilatkozta a találkozó előtt az esélyeket sutba vetve Gyimesi András, a Rákóczi edzője.

Sajnos a Rákóczi a csabai ünnepet nem tudta megakadályozni, viszont derekasan helytállt, két szabadrúgás döntött a vendégek javára.

Rákóczi Vasas SE – Bcs. 1912 Előre SE       0 – 2          ( 0 – 1 )

Rákóczitelep, 100 néző. V.: Kocsondi Bálint (Nagy Gábor, Rakonczás Zsolt)

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z. (Harmati), Ludányi, Németh, Sajti (Kolozsvári Cs.) – Dudás, Bálint – Boros, Kánya (Kolozsvári J.), Bogár (Márki) – Mazán. Edző: Gyimesi András.

Békéscsaba: Baráth – Láza, Belanka, Barbu – Pusztai (Máris), Mácsai (Fodor), Balog Zs., Kun (Varga G.) – Ilyés, Miklya (Szalai), Kálmán. Edző: Brlázs Gábor.

A mérkőzés alaphangulatát már az első percben megadta a gyors vendég találat. Az 1. percben Kálmán 25 méteres szabadrúgása csapódott a léc alá, 0-1. A 15. percben Barbu fordulásból lőtt 16 méterről, a labda centiméterekkel hagyta el a jobb kapufát. A 23. percben a hazaiak veszélyeztettek, ekkor Mazán hagyta faképnél védőjét, de 15 méteres lövését a kapus védte. A második játékrészben is a vendégek birtokolták többet a labdát, de Mazán megugrásai mindig veszélyt jelentettek. Az 56. percben Kálmán 23 méteres szabadrúgása suhant a jobb alsó sarokba, 0-2. A 67. percben ismét Mazán veszélyeztetett. Két csel után tekert 17 méterről fölé. A 74. percben Máris Dominik lőtt egy csel után a 16-os sarkáról fölé. A szakemberek a mérkőzés derekán cserékkel próbálták frissíteni csapatukat, a lendület megvolt, de újabb gólok nem estek.

A békéscsabaiak elvitték a pontokat (klikk a képre) Fotó: Pirer Kata

Gyimesi András: A vendégek fiatalos lendülete enyhe mezőnyfölényt eredményezett, viszont a gólszerzési lehetőséget tekintve, nekünk is volt annyi. A mérkőzést két jól eltalált szabadrúgás döntötte el.

A Rákóczi Vasas május 2-án 18 órától Kondoroson lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.