- hirdetés -

Csordultig telt a Petőfi Művelődési Központ koncertterme, április 28-án ugyanis Rúzsa Magdi mesélt dalban életéről, zenekara kíséretében.

Rúzsa Magdit aligha kell bemutatni bárkinek is. A vajdasági születésű 32 éves énekesnő nevét 2006-ban ismerte meg az ország, mikor meggyőző fölénnyel nyerte meg a TV2 tehetségkutatójának, a Megasztárnak a harmadik szériáját. Karrierje ezután gyorsan és töretlenül ívelt felfelé, ugyanis alig egy évre rá az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Magyarországot az Aprócska Blues című dalával és ért el előkelő kilencedik helyezést.

Magdaléna Rúzsa – Koncert vallomásokkal című önálló estjét 2011 óta tartja, kezdetben a Pesti Színházban lépett fel vele, idővel azonban vidéken is nagy sikert aratott. Ezt az előadást tekinthették meg, akik jegyet váltottak április 28-án a Petőfi Művelődési Központba.

Az est történetei egészen a kezdetekig mennek vissza. Ugyan Verbászon született, mégis Kishegyesen töltötte gyermekkorát. Már ez az időszak is bővelkedett vidám és szomorú pillanatokban egyaránt, elhangzottak családtagjairól szóló kellemes, nosztalgikus történetek, éppúgy, mint a délszláv háború viszontagságai, a vadászgépek repülése a vajdasági falvak és kisvárosok felett. Ez a kettősség pedig az egész estre jellemző volt, a történetek mellett így a dalok közt is hallhatott könnyed, játékos előadást a közönség, éppúgy, mint komor és elgondolkodtató történeteket feldolgozó kompozíciókat.

Az előadás lényege az átváltozás volt, az énekesnő Magdaléna néven lépett színpadra, ami különleges alkalmat teremtett arra, hogy a megszokotthoz képest teljesen új oldaláról mutatkozhasson be az érdeklődőknek. Ez az újfajta előadásmód a közönség tetszését is elnyerte, hiszen minden dalt tapsvihar követett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.