- hirdetés -

Focikupa szervezésével csatlakozott a városalapítási ünnepségsorozathoz az orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK). A megmérettetésre tíz csapat is jelentkezett, ezért előzetesen öt perccel csökkentették a mérkőzések hosszát.

A tanításnak ugyan már vége lett április 27-én, délután két órára a Táncsics Mihály Gimnáziumban, mégis sokan maradtak, hiszen az iskolaudvar műfüves pályája volt a helyszíne a IV. Városalapítási Focikupának. A vidám hangulatú eseményt az orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervezte.

– Szerencsére a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is népszerű eseménynek számított. Ilyenkor a legtöbben azt gondolnák, hogy iskolai csapatok alkotják a nevezők többségét, de idén is inkább a baráti társaságok alkották a jelentkező csapatokat. A focikupa a GYIÖK teljesen saját rendezvénye, de leginkább Tárnyik Balázs érdeme, aki szervezőként és bíróként vette ki a részét a mérkőzésekből – nyilatkozta Magonyné Urbán Zsuzsanna, a GYIÖK elnöke.

Tíz csapat is nevezett, ezért a tervezetthez képest öt perccel rövidebb mérkőzéseket játszottak (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette, külön öröm volt számukra, hogy ezúttal tudtak venni a játékhoz labdákat, sípokat és jelölőmezeket, hiszen korábban ezeket kölcsön kellett kérniük a tornához. Az egyetlen komolyabb kikötés, hogy a játékosok nem használhattak stoplis cipőt.

A nevezési határidő április 26-a volt, ezt pedig sokan kihasználták, tíz csapat adta be jelentkezését a tornára. Ezért az előzetes, körmérkőzéses rendszerben, tizenöt percesre tervezett mérkőzések helyett tíz percük volt a csapatoknak, hogy dűlőre jussanak egymással. Díjazásban az első három helyezett csapat részesült, a torna legjobb játékosa pedig különdíjjal gazdagodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.