- hirdetés -

Harmadik alkalommal rendezték meg az Impromaratont a Máltai Játszótéren. Az 59 résztvevő fergeteges hangulatban, kifulladásig játszott április 28-án.

Az eseményen nemcsak a játszótéren működő SZITU-ÁSZOK csoport régi és új tagjai vettek részt, más városokban tanuló fiatalok és érdeklődő vendégek is érkeztek, hogy kipróbálják magukat a különböző játékokban. A legfiatalabb játékos negyedik osztályos volt.
– A legnagyobb boldogság számomra, hogy a fiatalok örömmel üdvözölték egymást, hiszen voltak köztük olyanok, akik hónapok óta nem találkoztak. Az Impromaraton lehetővé tette, hogy kicsit nosztalgiázzanak. A játékosok folyamatosan érkeztek, mindenki addig maradt, míg ideje engedte – fogalmazott Farkas Attiláné drámapedagógus. 

Ki vagyok én?

A programra péntek délután egész csoportos játékkal hangolódtak rá a résztvevők, rögtön remek lett a hangulat. A későbbiekben kisebb csoportokban kapták a feladatokat, pár perc felkészülés után mutatták be a produkciókat.

Az idősebb tagok nagyon szerették azokat a játékokat, ahol nincs felkészülés, hanem rögtön improvizálni kell.
– A maratonon a kártyás játéknak volt legnagyobb sikere, amikor a homlokukra erősített kártyán volt rajta, kik ők, ezt mindenki látja, de a viselőjének ki kell találnia a saját kilétét. A többiek a jelenet során úgy beszélgettek vele, hogy beleszőtték a rá jellemző információkat. Ennek során fel kellett ismerni például Kolumbusz Kristófot, Petőfi Sándort és Dugovics Tituszt is – sorolta Farkas Attiláné.

A résztvevők pár perc felkészülés után mutatták be a rögtönzött produkciókat (Fotó: Pirer Kata)

A drámapedagógus elmondta, nagyon kreatívak voltak a gyerekek, akkor is, amikor műalkotást kellett létrehozni a játszótéren fellelhető tárgyakból, dolgokból, majd ehhez jelenetet alkotni. Hozzátette, ennek során felhasználták a kicsi motorokat, az udvaron található seprűket, lehullott növényi részeket és vicces produkciókat mutattak be.

A fiatalok a program során alkottak több énekes- zenés produkciót, készítettek mozgásszínházi előadást zenei aláfestéssel újsághírekhez, jeleneteket szóviccekhez, előre megadott feltételekhez. Megjelenítették a legidegesítőbb női és férfi tulajdonságokat is, természetesen a fiúk a lányokét és fordítva, görbe tükröt mutatva egymásnak.

A hajnalig tartó eseményen minden résztvevő örömmel, felszabadultan, kifulladásig játszott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.