- hirdetés -

Újabb fordulót rendeznek a hétvégén a megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi hazai pályán, az ULE idegenben küzd a pontokért.

A Rákóczi pontot még nem szerzett, de első gólját már „meglőtte” a rájátszás előző fordulójában. A felsőház negyedik körében a Bcs. 1912 Előre tartalék gárdája ellen kísérli meg a pontszerzést.

Rákóczi Vasas SE – Bcs. 1912 Előre II. (Rákóczitelep, április 28., szombat 17 óra)

A csabaiak 56 pontjukkal a 2. helyen állnak a tabellán, a Rákóczi 26 ponttal a 6. helyet foglalja el. A 30 pontos különbség az Előrét teszi a mérkőzés esélyesévé, de tudjuk, a fociban gyakran borul a papírforma. A kettejük egymás elleni mérlege döntetlen, mivel augusztusban Rákóczitelepen a vendégek nyertek 5:3 arányban, a visszavágón Békéscsabán a telepiek diadalmaskodtak 1:0-ra.
– Nagy hagyományokkal rendelkező  egyesület második csapata érkezik hozzánk, még versenyben van az aranyéremért és ha a célját el akarja érni, már nem hibázhat. Természetesen nem megyünk ki feltartott kézzel, mindent megteszünk, hogy ünneprontók legyünk – nyilatkozta a mérkőzés előtti napon Gyimesi András edző.

Nehéz feladat vár szombaton a Rákóczira (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ismét több hiányzója lesz a Rákóczinak: Tasi sérült, Albert munkahelyi elfoglaltság, Vili Máté eltiltás miatt fog hiányozni.

A várható kezdő: Tóth – Boros, Ludányi, Németh, Kiss, Kánya, Bálint, Bogár, Sajti, Mazán, Dudás vagy Márki. Bevethetők még: Lipcsei, Lunczner, Harmati, Kolozsvári J., Kolozsvári Cs.

A mérkőzés játékvezetője: Kocsondi Bálint (Nagy Gábor, Rakonczás Zsolt)

A 60 pontos ULE látogat a 30 ponttal rendelkező kevermesiekhez. A találkozó esélyese az Orosháza.

Kevermes SE – OMTK-ULE 1913 (Kevermes, április 29., vasárnap 17 óra)

– A legutóbbi kevermesi látogatásunk nem tartozik a legkellemesebb élmények közé. Azóta úgy néz ki, hogy végre sikerül háttérbe szorítanunk az idegenben tapasztalható hátráltató körülményeket és csak a játékkal foglalkozunk. Szeretnénk a mostani mérkőzésen is helyükre tenni a dolgokat és a két csapat közötti különbségnek realitást adni – nyilatkozta két nappal a találkozó előtt Czollner Gábor edző.

Győzelmi esélyekkel lép pályára az ULE Kevermesen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendelkezésre álló keret: Marunák, Deli, Futaki, Szabó, Lestyán, Fejes, Simon, Elekes, Kasza, Sindel, Barna, Mucsi, Dobi, Buza, Szemenyei.

A mérkőzés játékvezetője: Hajdú Dávid (Ancsin Zoltán, Varga Áron)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.