- hirdetés -

Változik a vonatok közlekedési rendje a május 1-i munkaszüneti napra és a hosszú hétvégére való tekintettel. Április 29-én, vasárnap és 30-án, hétfőn az ünnepnapra, május elsején, kedden a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A hosszú hétvégén várhatóan ismét sokan veszik igénybe a MÁV-START járatait, a március 15-i és a húsvéti négynapos pihenőidőkhöz hasonlóan. Akkor mintegy 400-400 ezren váltottak jegyet a vonatokra. A sorban állás elkerülése érdekében ezért is tanácsolják, hogy váltsanak tíz százalékos kedvezményű e-vonatjegyet, amit vonaton akár mobiltelefonon is be lehet mutatni. A e-vonatjegy decemberi bevezetése óta 1,2 millióan éltek már ezzel a módszerrel.

Az automatáknál vásárlóknak öt százalékos kedvezmény jár, míg a menetrendi keresőben @-jellel megjelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra legalább száz kilométer távolságra váltott e-vonatjegyekre húsz százalékos kedvezményt kapnak az utasok. Utóbbiak esetében a korábbiakhoz képest az utasok március 30-tól kétszer annyi, naponta mintegy 150 peremidős járat közül választhatnak.

Az e-vonatjegyek megvásárlásával el lehet kerülni a sorban állást (Fotó: MÁV-Start)

Ezen kívül a gyermekek, kis- és nagycsaládok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, valamint a nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A 26 éven aluliak 33 százalékos kedvezménye április 27-én, pénteken 10 órától május 1-jén, kedd éjfélig vehető igénybe.

A vonatokén kívül a HÉV-járatok menetrendje is változik, 29-én és 30-án a bővített esti üzemidő szerint közlekednek.

Bővebb tájékoztatásért a MÁV-csoport honlapját  (www.mavcsoport.hu) vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatát, a +36 (1) 3494949-es telefonszámon érdemes felkeresni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.