- hirdetés -

Átadták a Dr. László Elek lakótelep mellett található kutyafuttatót április 26-án. Ezzel régi igény teljesült a kutyatulajdonosok körében.

A polgármester néhány kutyatartó társaságában adta át hivatalosan az új létesítményt. Dávid Zoltán hangsúlyozta, hogy rendkívül fontosnak tartja, hogy a város polgárainak felmerült igényeire megoldás szülessen, így jöhetett létre a kutyafuttató is.

–Célunk az volt, hogy a kutyatartók kérésének teljesítése mellett egy közösségi teret is kialakítsunk. Ehhez a kijelölt terület környezetét közel két millió forintból rendbe tettük, padokat, asztalokat, kukákat helyeztünk ki, illetve új fákat is ültettünk, de a jövőben is tervezünk fejlesztéseket – fogalmazott a polgármester.

A szabályokat be kell tartani (Fotó: Rosta Tibor)

Az új létesítmény természetesen házirend alapján működik, amit mindenkinek be kell tartania. Az állattartásra vonatkozó szabályok a kutyafuttató területén is érvényesek, a kulturált használat ellenőrzésére különös hangsúlyt fektet a fenntartásért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt.

–Az összes kutyás nevében mondhatom, hálásak vagyunk. Örülünk, hogy van egy hely, póráz nélkül szabadon játszhatnak kedvenceink, mindezt úgy, hogy ne zavarjuk a környéken lakókat – hangsúlyozta az ötletgazda, Szigeti Andrea.

A gazdik és a kutyák is örülnek az új kutyafuttatónak (Fotó: Rosta Tibor)

Benkő Ferenctől, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy a kutyajátszótér reggel nyolc órától este nyolcig tart nyitva a hét minden napján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.