- hirdetés -

A létrejött térségi összefogásnak is köszönhetően készen áll a folytatásra Dél-Békés fejlesztése, az itt élők életkörülményeinek javítása érdekében Simonka György. Az országgyűlési képviselő a választópolgároktól kapott bizalmat munkával hálálja meg, az ellenzékkel konstruktív együttműködésre törekedve. Az országszerte egyedülálló komplex térségfejlesztési programnak, a Calendula Tervnek köszönhetően évtizedek óta várt beruházások indulnak el 2018-ban Orosházán is.

Hivatalosan átvette megbízólevelét Simonka György, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője április 26-án az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) elnökétől Békés megye 4. számú választókerületének székhelyén, Orosházán. A Petőfi Művelődési Központban tartott ünnepi rendezvényen jelen volt Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a választókerület polgármesterei, a járási hivatalok vezetői.

Simonka Györgynek harmadik alkalommal szavaztak bizalmat a dél-békésiek (Fotó: Rosta Tibor)

Az újból megválasztott képviselő köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik érezve a választás tétjét, elmentek szavazni, emellett családjának, kampánycsapatának és az aktivistáknak is köszönetet mondott.
– Munkával hálálom meg a bizalmat a folytatásban is, minden tehetséggel és ráhatásommal a megoldást keresem, mert Dél-Békésnek igenis van jövője. Nagyon sok feladatunk van még annak érdekében, hogy elérjük célunkat, és vonzó jövőképet nyújtsunk fiataljainknak, hogy a dél-békésiek azt érezzék, valóban jó itt élni – emelte ki Simonka György hozzátéve, a létrejött térségi összefogás keretében már elérték, hogy a körzet kitört a mellőzött szerepből, és a megyének szánt fejlesztési forrásokból végre nem kevés jut a dél-békési településekre.
– Erős szövetségünk készen áll a folytatásra. Szeretnénk a már megkezdett munkát sikerre vinni, és egy szerethető-élhető Dél-Békést építeni, ahol nyugalomban, biztonságban, folyamatosan fejlődő körülmények között élhetünk, ahol gyermekeink, unokáink otthonra lelnek – tette hozzá a képviselő, aki az ellenzék kapcsán úgy fogalmazott, konstruktívan fog hozzáállni minden megkereséshez, amely a térség fejlődését segíti.

Erős szövetségben a dél-békésiekért (Fotó: Rosta Tibor)

Az egyéni országgyűlési képviselőválasztás a jogszabályoknak megfelelően zajlott – emelte ki Dr. Domonkos István, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke a csütörtöki orosházi ünnepi rendezvényen. Mint elmondta, összesen 72.464 – átjelentkezésekkel együtt 75.913 – választásra jogosult állampolgár volt a választókerületben, ebből kicsivel több, mint 50 ezren adták le voksukat április 8-án. Az érvényes szavazatok 45,13 százalékát Simonka György kapta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.