- hirdetés -

A NAV ügyfelei már több, mint 2 milliószor léptek be a szervezet e-Szja felületére, hogy megnézzék szja-bevallási tervezetüket. Az ügyfelek közül a többségnek nincs dolga a tervezettel, mert a NAV minden jövedelmi adatot megkapott munkáltatójuktól.

A bevallási határidő előtt egy hónappal már 2 milliószor látogatták meg az e-Szja felületet a NAV ügyfelei, hogy megnézzék bevallási tervezetüket. Közülük félmillióan hagyták módosítás nélkül a dokumentumot, 120 ezren voltak, akik módosítottak rajta. Ezen felül még 800 ezer ügyfélnél várható, hogy postán megkapják a tervezetet, amit csak azoknak kell korrigálni, akik saját nyilvántartásukhoz képest eltérést tapasztalnak.

A határidő idén május 22-re esik, addig nyithatnak még ügyfélkaput, akik szeretnének hozzáférni tervezetükhöz és rendelkezni adójuk 1+1 százalékáról.

A legtöbben nem szeretnék az utolsó pillanatra hagyni az adóbevallást.

Akik már április közepéig megtekintették a tervezetet jóval többen vannak, mint tavaly, a korábbi évekhez képest nem sokan hagyják az utolsó pillanatokra a személyijövedelemadó-bevallást.

Az adózók közül azoknak, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amiről a NAV-nál nem lehetett adat, mindenképpen ki kell egészíteniük az szja-bevallási tervezetet. Ezek közé az adatok közé többek közt az őstermelői jövedelem és a lakáskiadásból származó jövedelem tartozik.

Az elektronikus megoldás mellett továbbra is van lehetőség a bevallás önálló elkészítésére, vagy papíralapú beküldésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.