- hirdetés -

Két versenyen álltak szőnyegre az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) versenyzői a hétvégén. Surányi Martin magabiztos birkózással nyerte meg a Szerbiában rendezett Vajdaság Magyar Bajnokságot.

Két birkózóval képviseltette magát az Orosházi Spartacus csapata a soltvadkerti Filus Sándor Emlékversenyen, a diák I-esek országos bajnokságán. A viadalra az április eleji hat területi bajnokságról lehetett kivívni a részvételi jogot. A selejtezők ellenére komoly létszámú, 221 fiatal birkózót felvonultató versenyen Erőss Richárd és Laczkó Petra is helytállt, de végül nem sikerült eljutniuk a helyosztókig.

A Szerbiában rendezett 2018-as Vajdaság Bajnokság viszont aranyérmet hozott a Spartacusnak. Surányi Martin magabiztos birkózással, minden ellenfelét technikai tussal legyőzve végzett az első helyen.

Nem talált legyőzőre Surányi Martin a vajdasági bajnokságon, új súlycsoportjában (Fotó: Zentai birkózás Facebook-csoport)

– A vajdasági bajnokság Magyarországon egy területi válogatónak felelne meg, aki ezen nem vesz részt, biztos nem indulhat az országos bajnokságon sem. Nagyon örülök a győzelemnek, különösen, hogy először indultam nagyobb súlycsoportban, a 82+2 kilósok mezőnyében, de szerencsére pontot sem csináltak rajtam – nyilatkozta a fiatal birkózó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.