- hirdetés -

Az osztrák hét keretében ellátogatott városunkba Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria magyarországi nagykövete, akit Dávid Zoltán polgármester és az orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselői fogadtak, ahol elsődlegesen a város bemutatása volt a téma.

Április 23-án vette kezdetét az orosházi Osztrák Hét, melyet a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezett. A minden évben megrendezett, német nyelvterületű országokra fókuszáló tematikus héten Ausztria következett, melynek keretében hétfőtől péntekig kulturális és ismeretterjesztő programokkal készültek a szervezők.

Hétfő délelőtt Dávid Zoltán polgármester fogadta Elisabeth Ellison-Kramert, Magyarország osztrák nagykövetét. A magas rangú diplomata az orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat meghívására érkezett városunkba, aki szívélyesen fogadta az invitálást. Az osztrák nagykövet ma Békéscsabára látogat, ahol előbb Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal elnöke, majd Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterével találkozik. Ezt követően, a szerdai napon Gyulára látogat, ahol dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere és az Osztrák Képzési Centrum képviselői fogadják. 

Dávid Zoltán polgármester azt javasolta az osztrák nagykövetnek, hogy magánszemélyként látogasson el Gyopárosfürdőre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi konzultáción a polgármester a város jellegzetességeiről mesélt az osztrák nagykövetnek. A polgármester kiemelte, hogy milyen sokszínű is a városunk: a turisztika, az ipar és a mezőgazdaság terén is jeleskedünk. Emellett rámutatott arra is, hogy Orosháza Város Önkormányzata rendszeresen (anyagilag és természetben is) támogatja a városban működő kisebbségi önkormányzatokat. Az osztrák nagykövet kérdésére – mely szerint milyen céljai vannak a városvezetésnek a jövőre nézve – Dávid Zoltán kifejtette: a fiatal helyben tartása a legfontosabb célkitűzésük, ennek érdekében folyamatosan dolgoznak az oktatás és a munkahely-teremtés területén. Előbbiből a Kodolányi János Főiskolát és a szakképzést hangsúlyozta, utóbbiból pedig a partnerségi viszonyokat a helyi munkáltatókkal.

A fogadást követően, az osztrák nagykövet a Táncsics Mihály gimnáziumban folytatta orosházi látogatását, ahol az iskola bemutatását követően az Osztrák Hét megnyitó ünnepségén vett részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.