Ingyenes munkaerő-piaci képzések indulnak

Kettő, helyi munkáltatók igényére is alapozott tanfolyamot indít az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. A Gazdaságfejlesztési Innovációs Operatív Programok keretében targoncavezető, valamint élelmiszer-, és vegyiáru eladó szakmákban képeznek szakembereket.

Az Orosházi Járás Hivatal illetékességi területén a GINOP 5.1.1 Út a munkaerőpiacra és a GINOP 5.2.1 Ifjúsági Garancia elnevezésű kiemelt munkaerőpiaci programok keretében májustól két képzést indítanak Orosházán.

Az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya szervezésében építő- és anyagmozgató gépkezelői képzés indul májustól. A képzésben résztvevők OKJ-s Építő- és anyagmozgató gép kezelője – targoncavezetői szakmairányú szakképesítést és az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiállított gépkezelői jogosítványt kapnak, amely kiterjed a vezetőüléses targoncára, valamint a gyalog kíséretű targoncára is. Emellett élelmiszer-, és vegyiáru eladó képzést terveznek indítani júniustól. Mindkét képzés esetében 15 fős álláskereső bevonására nyílik lehetőség. A jelentkezés felvétele nyolc általános iskolai végzettség, valamint egészségügyi alkalmasság megléte.

További ingyenes, békéscsabai helyszínen megvalósuló képzésre is várják az érdeklődők jelentkezését: konyhai kisegítő, logisztikai ügyintéző, nyomdaipari technikus, kereskedő, szállodai recepciós, vendéglátó eladó, gyógymasszőr, cukrász, női szabó, szoftverfejlesztő, szociális asszisztens.

A díjmentes munkaerőpiaci képzésekben álláskeresői státuszban lévő személyek vehetnek részt.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás