- hirdetés -

A kiesés elől menekülő FTC KN KFT együttesét fogadta az NB I-es bajnokság huszonnegyedik fordulójában az Orosházi FKSE az Eötvös csarnokban.

Nem volt tét nélküli a szombati alsóházi rangadó egyik csapat számára sem. A Fradi inaszakadtából menekül a kieső zónából, hisz mindössze két pont előnye volt a forduló előtt a kieső helyen tanyázó váciak előtt. Az orosházi csapat számára már korábban eldőlt, hogy nyolc év után búcsúznia kell az első osztálytól, ugyanakkor az önbecsülésüknek és főként szurkolóiknak tartoztak azzal, hogy mindent beleadva harcolnak a győzelemért.

Orosházi FKSE-Linamar–Ferencváros 22–25 (12–12)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Altmár, Horváth M.

Orosháza: SZABÓ L. – Pásztor M. 1, Ferenczi, Balázs 3, ANTAL 5, Knezevic 3, Németh L. 5 (5), Cs.: Braz, Morva, Stranigg 3, Markoski 1, Kiss Axel 1, Mihály. Vezetőedző: Bakó Botond.

Ferencváros: ZERNOVIC – ANDJELIC 9, Marczinkó 3, Kocsi, Benmiloud, Rédai 1, Pálos 3 (1). Cs.: Nagy L. (kapus), Pordán 2, Bali 2, Oláh T., BUJDOSÓ 4, Bakos, Kaled Nurelden 1, Grebenár. Vezetőedző: Horváth Attila.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 3/1.

Jobban kezdett a fővárosi együttes. Az első perces gyors gólváltás után pillanatok alatt magához ragadta a kezdeményezést és ezzel együtt a vezetést is. Három Fradi gól következett. Zernovic kapus sorozatban mutatta be a védéseket, míg a másik oldalon majd minden támadás góllal zárult. Különösen a vendégek irányítója Bozo Andjelic villogott, tíz perc elteltével már a negyedik találatát jegyezte. A mieinknél magasabb, erősebb védőfal ellen sok hiba csúszott az orosházi támadásokba. Nagy küzdelem zajlott a pályán, a hazai játékosok nem nyugodtak bele a mérkőzés ilyen lefolyásába. Bakó Botond 20. perces időkérése hatásosnak tűnt. Elővette a hét a hat elleni támadás taktikáját a vendéglátó, Szabó Levente is bemutatott néhány szép védést, így el is kezdtek szépen zárkózni. A félidő hajrájában Horváth Attila is magához rendelte a csapatát, ennek ellenére újabb orosházi gólnak örülhetett a publikum. Az utolsó percben a vezetést is visszavette a Bakó-legénység. A félidei döntetlen Kaled utolsó másodperces góljával alakult ki.

A hazai beálló, Antal Szabolcs öt góllal járult hozzá a csapat eredményéhez (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A második félidőre még „harapósabban” jött ki a Fradi és természetesen a hazai csapat sem adta alább. Pillanatok alatt paprikássá vált a hangulat a pályán. A két fiatal játékvezető ítéletei is sokszor borzolták a kedélyeket mindkét oldalon. Szikrázóan kemény, több esetben a durvaság határát is átlépő küzdelem alakult ki. Ismét, a végül tíz gólig jutó Andjelic góljai jelentették a vendég csapat számára a vezetést. Plusz kettő, majd plusz három is volt vendég szempontból. Az orosházi srácok mindent beleadtak és a játékrész felére újra egyre csökkentették a hátrányt. A nagy akarás sajnos sokszor görcsösséget, az pedig hibákat eredményezett. Újra a fővárosiak percei következtek. Komoly harc dúlt a pályán, rendkívül izgalmas volt a meccs. A hajrában a hazai szimpatizánsok csalódottan vehették tudomásul, hogy szinte semmi nem megy be orosházi oldalon. Az utolsó szalmaszálat egy kettős emberelőny jelenthette volna, de ebből is rosszul jöttek ki Balázs Botondék. Elpasszolt labda és Fradi gól lett belőle. Végül a kevesebbet hibázó csapat győzött.

A Ferencváros orosházi pontszerzése valószínűleg a zöld-fehér együttes NB I-es tagságának meghosszabbítását jelenti, míg az orosházi kézisek számára maradt a jövő szombati, Gyöngyös elleni találkozó, hogy egy győztes mérkőzéssel, szépen búcsúzzanak a hazai drukkerektől.

Bakó Botond: – Küzdöttünk, harcoltunk. Ha a második félidőben picit higgadtabban vagyunk, lett volna esélyünk a pontszerzésre. A fiúk, amit tudtak, megtettek, ennyire tellett.

Horváth Attila: – Nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelyik már tét nélkül lép pályára. Az elején jól játszottunk, de visszaálltunk egy biztonságira. Visszajött az Orosháza, s onnantól nagy csata zajlott. Gratulálok a csapatomnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.