- hirdetés -

Több mint nyolcvan autó, csikorgó kerekek, jó hangulat. Ez jellemezte az orosházi Tudáspark területén megrendezett autós találkozót, április 22-én.

A Viharsarok AMSE és a Str8 to Slammed csapata szervezésében, a Harruckern Autósiskola támogatásával jött létre Orosházán a tét nélküli szlalom és drift pályanap, valamint épített és tuning autók találkozója. 

Aki kilátogatott a helyszínre láthatta a nagyhangú gépeket, melyek sofőrjei egymás után mutatták meg mit tudnak négykerekűikkel. A pálya ügyességi jellegű volt, gumi lassítókkal, visszafordítóval, bójákkal és emelkedővel tarkítva. A részvételért nem kellett fizetni, feltétele, hogy zárt ruházatban és bukósisakban gurulhattak csak pályára a sofőrök, illetve az autóknak érvényes műszaki vizsgával kellett rendelkezniük. 

A pálya ügyességi jellegű volt, gumi lassítókkal, visszafordítóval, bójákkal és emelkedővel tarkítva (Klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Király Csaba, a Viharsarok AMSE újkígyósi székhelyű egyesület vezetője, a főszervező elmondta, több mint tíz éve foglalkoznak autósporttal.
– Kezdetben csak autócrossal foglalkoztunk, később nyitottunk más irányzatok felé is. A Harruckern Autósiskola segítségével jutottunk el Orosházára a Tudáspark oktatópályájára, ahol tavaly ilyenkor megrendeztük az első autós eseményt – fogalmazott a főszervező.

Király Csaba hozzátette, idén az orosházi Str8 to Slammed csapattal összefogva szervezték meg ezt a találkozót, ahová nemcsak Orosházáról, hanem Szegedről és Kecskemétről is érkeztek, hogy megmutassák autóikat.

A tuningautó tulajdonosok csillogó járgányai a szlalom pálya mellett kígyóztak, hosszú tömött sorokban. A rendezvényre kilátogató gyerekek és felnőttek érdeklődve sétáltak mellettük. 

Bella Zsolt a Str8 to Slammed egyik szervezője kiemelte, hagyományteremtő céllal indultak neki a program szervezésének, melyet egyre színvonalasabban szeretnének megrendezni, illetve fellendíteni ezzel az autós életet Orosházán.
– Az autók bemutatását a későbbiekben regisztrációhoz szeretnénk kötni, hogy ne a mennyiség, hanem a minőség tudjon igazán megmutatkozni – fogalmazott Bella Zsolt. 

Be szeretnék bizonyítani Orosháza lakosainak, hogy nem minden tuningautós őrült (Klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A szervező hangsúlyozta, be szeretnék bizonyítani Orosháza lakosainak, hogy nem minden tuningautós őrült.
– Attól függetlenül, hogy nekünk le van téve az autó és nagy felni van rajta, mi nem rugatjuk a városban, nem is tudnánk, hiszen annyira le van ültetve – mondta Sulyán Ákos, a Str8 to Slammed másik szervezője. 

A rendezvényt színesítette az autós limbó, melynek lényege, hogy egyre lejjebb kerül a rúd, épp mint a hagyományos táncnál, annyi eltérés azonban mutatkozik, hogy itt az autóknak kellett egyre alacsonyabbra ülnie, amiért a versenyzők mindent megtettek. 

A programon egyedi készítésű díjakat is nyerhettek az autósok, a Top 5 autó és a szervezői különdíj kategóriákban. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.