- hirdetés -

Hagyományos tavaszi rendezvényét, a már évtizedes múltra visszatekintő Németh Imre Emléknapot tartotta meg a Kossuth Lajos Szakképző Iskola április 21-én.

Az egy héttel ezelőtti Táncsics-napot követően ezúttal a Kossuth Lajos Szakképző Iskola népes diákserege gyűlt össze, hogy az iskola hagyományos Németh Imre Emléknapja alkalmából szervezett programokon vegyen részt.

– Ez az emléknap az iskola hagyományos rendezvénye, minden évben megszervezzük. Németh Imre az iskola biológia-testnevelés szakos tanára volt, az ő emlékére hozták létre ezt az évtizedes múltra visszatekintő rendezvényt. Elsősorban a környezetvédelem, a sport és az egészséges életmód az, amit a gyerekeknek meg szeretnénk mutatni. A lényeg a közösségépítés – tudtuk meg Gajdács Tibortól, az iskola igazgatójától.

Kutyás bemutatót is láthattak a diákok az emléknapon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A tanulók fociban, kerékpáros versenyen és ügyességi csapatversenyben is próbára tehették magukat, de közös főzésre is lehetőségük volt. Láthattak kutyás bemutatót és kipróbálhatták a Pontról pontra vetélkedőt, valamint az iskola fotópályázatának kiállítását is megtekinthették az érdeklődők. Gyakran a tanárok is csatlakoztak a feladatokhoz, a focipályán pedig az emléknap utolsó mérkőzésének egy tanár-diák összecsapás adta meg az alaphangját.

Az eredményhirdetés előtt faültetésre került sor. A tavaly augusztusi vihar ugyanis az iskolát sem kímélte, több fát is ki kellett vágni a parkos udvarról. Az intézmény vezetése ezért úgy határozott, az emléknap záróakkordja egy faültetés lesz, a sportcsarnok sarkához egy ugyanolyan kőrisfát ültettek, mint amilyen kidőlt a tavalyi viharban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.