- hirdetés -

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Előd utcai intézménye szülői segítséggel kénytelen szépülni, fejlődni. 

Pályázatok sorozatát bukta el a katolikus óvoda, ennek ellenére folyamatosak a fejlesztések és a felújítások.

Az óvoda új tetőszerkezetet kapott, megújult az aljzatbeton, a régi betonfalat pedig már nemes vakolat díszíti. Még az ősszel az intézmény kerékpár tárolója is átesett egy ráncfelvarráson. A Föld napja alkalmából szervezett „Mozduljunk együtt az óvodánkért!” programkeretében a szülők, nagyszülők segítségével az udvar szépült meg.
– Nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyire segítőkészek a szülők. Az ő segítségükkel sikerült kifestetnünk a hittantermünket is. A falakat ideillő szentképekkel díszítettük, fenntartói segítséggel új szőnyeget is kaptunk – tudtuk meg Szőke-Molnár Csilla óvodavezetőtől.

Szőke-Molnár Csilla: Megújult az óvoda hittanterme is (Fotó: Rosta Tibor)

 

A folyamatos felújítási munkálatoknak köszönhetően, egy komfortosabb, szebb és kényelmesebb intézményben játszhatnak a gyermekek, de még mindig akad mit csinálni. Az óvoda vezetője elmondta, nagy vágyuk két darab okostábla, melyekkel a gyermekek környezeti nevelését tudnák a pedagógusok lebonyolítani.
-Ma már szinte minden intézményben van okostábla. Úgy gondolom, ezzel a berendezéssel az iskolai előkészítés is gördülékenyebben menne az óvodában. Négy csoportunk van, két-két csoport összenyitható, ezért két okostábla elegendő lenne számunkra, hogy a mi gyermekeink is ismerkedjenek ezzel a technológiával és iskolába kerülve ne legyen idegen számukra – vázolta az óvodavezető.

Saját erőből, szülői összefogással és fenntartói segítséggel épül-szépül tovább az óvoda, de Szőke-Molnár Csilla bízik abban, hogy egyszer a katolikus óvodára is rámosolyog a szerencse, és sikerül pályázatot nyernie az intézménynek.

Az óvoda minden segítséget szívesen fogad.
Hétfőn és Kedden (április 23-24.) 8 órától 17 óráig várnak mindenkit az óvodai beiratkozásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.