- hirdetés -

Április 21-e a bölcsődék napja, annak tiszteletére, hogy 1852. április 21-én nyitotta meg kapuit az első bölcsőde Magyarországon. Ennek apropóján tartott szakmai napot az orosházi Kisharang Bölcsőde, péntek délelőtt.

Április 20-án a Kisharang Bölcsőde nevelés-gondozás nélküli szakmai napot tartott, ahol neveléshez kapcsolódó előadásokat hallgattak a dolgozók. 

A rendezvényt Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, a szakmai napon arra törekednek, hogy a bölcsőde munkatársai jól hasznosítható ismeretekkel, hasznos útmutatásokkal gazdagodva térjenek vissza mindennapi áldozatos, felelősségteljes munkájukhoz. 

A kisgyermeknevelők először a gyermekbántalmazásról és az elhanyagolásról informálódtak Halustyik Évától, az Orosházi Kistérségi Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatának vezetőjétől. 

Ezt követően pedig „Élet az óvodában” címmel tartott előadást Németh Gabriella, az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának intézményvezetője és Zsombó Erika óvodapedagógus. Zárásként Kiss Valéria DSGM terapeuta ismertette a Dévény módszert a bölcsődei dolgozókkal. 

Dénes Földesi Mónika, a Kisharang Bölcsőde intézményvezetője elmondta, mindig kell egy olyan nap amikor a szakma megemlékezik magáról, évente legalább egyszer. Fontos, hogy a dolgozók új ismereteket szerezzenek és a bölcsőde erősítse kapcsolatát a jelzőrendszer többi tagjával.
– Ezeken a szakmai előadásokon a bölcsődei és az  óvodai beiratkozásokról is szó esik, ami épp aktuális, hiszen április 23-án és 24-én mi is várjuk a szülőket, a bölcsődei beiratkozáson – fogalmazott a bölcsődevezető. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.