- hirdetés -

Telt ház, fergeteges hangulat és mintegy kétórányi nevetés jellemezte Pindroch Csaba és Verebes Linda Mr. és Mrs. című kétszemélyes színdarabját, a Petőfi Művelődési Központ színháztermében.

A vígjátéké és a nevettetésé volt a főszerep április 17-én este a Petőfi Művelődési Központban. Este hét órára teljesen megtelt a színházterem érdeklődő vendégekkel, akik a Peter Quilter által írt Mr. és Mrs. című színdarabra váltották meg jegyüket. Főszereplőként a Valami Amerika-filmekből ismert Pindroch Csaba és felesége, Verebes Linda álltak színpadra.

– Rendkívül sikeres előadásnak számít, ez már a 178-ik fellépésünk. Budapesten, vidéken, még külföldön is eljátszottuk már. A film és a színház közt ég és föld a különbség. Előbbi esetében naponta hat-hét mondatot kell elmondanod, sokkal kényelmesebb helyzetű műfaj. A színház viszont maga a csoda, egy élő és vibráló világ. Sokadik alkalommal sem lehet megunni, hiszen itt nem csak a többi színésszel, hanem a nézőkkel is közvetlen kapcsolatot kell teremteni – mondta Pindroch Csaba.

Telt ház várta Pindroch Csaba és Verebes Linda előadását (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A színdarab öt jelenetből áll, amik különállóak ugyan, mégis a férfi-nő kapcsolatokra épül mindegyikük. Egy díszletben játszódtak, a színpad átdíszítését és a ruhacseréket nyílt színen oldották meg. Nagyobb szünet azonban csak a harmadik és negyedik, tehát a húg esküvőjére készülő testvérpár és a színészházaspár karaktereinek jelenetei között volt.

– A játékot könnyebbé teszi, hogy a való életben is házasok vagyunk, de amikor próbafolyamatában volt az előadás, még nagyon izgultunk, hogy mi fog kisülni belőle. Most már nagyon megkönnyíti a dolgunkat, hogy ennyire jól ismerjük, mind egymást, mind a darabot – mesélte Verebes Linda.

A színészházaspárnak persze a színdarabon túl is mozgalmasnak mondható az élete. Három gyermekükkel foglalkozni, más színdarabokban fellépni, filmforgatásokon részt venni egyaránt rengeteg időt igényel. Ez azonban nem szegi kedvüket, minden fellépésükön ugyanolyan odaadással szórakoztatják a közönséget. Erről pedig a színpadon kívül sem mondanak le, amit mi sem bizonyít jobban, mint Pindroch Csaba ikonikus filmszerepére vonatkozó kérdésre adott válasza: Neked tényleg tetszik a Bűnös város? Természetesen, az a világ legjobb filmje.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.