Várhatóan kétlépcsőben drágul az üzemanyag

Várhatóan kétlépcsős emelkedésre számíthatunk, legközelebb pénteken drágulhat az üzemanyag.

A mai naptól emelkednek az üzemanyagárak, ami a benzin esetében bruttó két forintot jelent literenként, a gázolajnál viszont jelentősebben, bruttó hat forinttal változik az ár. Az átlagárakat tekintve így a benzint 369 forinton tankolhatjuk a hét közepétől, a gázolaj átlagára viszont 377 forintra emelkedik – írja a holtankoljak.hu.

A benzin és a gázolaj ára akár öt-hét forinttal is emelkedhet literenként a héten (Archív fotó: Rajki Judit)

Már a múlthéten is számíthattunk arra, hogy emelkedni fog az üzemanyag ára, a mostani Brent olajár emelkedést már itthon is érezhetjük, az olajár emelkedésének mértéke közel nyolc százalék.

A holtankoljak.hu szerint ritkán fordul elő ekkora emelkedés egy hét alatt. A Közel-Keleti konflikus helyzet hatására ugrott meg ennyire az olaj ára.

Szerencsére a forint erősödni tudott kb. egy százalékot a dollárhoz képest, ami picit ellensúlyozhatja az emelést, de arra számíthatunk, hogy a benzin és a gázolaj ára akár öt-hét forinttal is emelkedhet literenként a héten.

Az emelés kétlépcsőben várható, ma és pénteken számíthatunk arra, hogy a benzinkutaknál többet kell majd fizetnünk.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás