Ne dőljön be a felhívásnak! Átverés terjed a Facebookon

Az ominózus felhívás szerint mindössze néhány betű beírásával fontos dolgokat tudhatunk meg a saját fiókunkról.

Komoly átverés terjed a Facebookon, aminek sorra dőlnek be a magyar felhasználók. A felhívás a következőt ígéri: mindössze három betű beírásával kideríthetjük, biztonságban van-e fiókunk, hozzáfértek-e valaha illetéktelenek.

A gyakran Mark Zuckerberg fotójával illusztrált bejegyzés szerint a közösségi oldal megalkotója egy mindenki számára előnyös megoldással állt elő. E szerint pár pillanat alatt kideríthető, hogy történt-e valaha visszaélés az adott felhasználó fiókjával.

Többen dőltek már be a Facebookon terjedő felhívásnak (Illusztráció: faktor.hu)

A felhívás szerint elég mindössze annyit beírni hozzászólásként, hogy BFF (az egyébként Best Friends Forever, azaz a Mindörökké barátok kifejezésből alkotott mozaikszó), ha pedig a szöveg zöldre vált, az azt jelzi, hogy minden rendben, ha fekete marad a betűszín, érdemes jelszót módosítani.

Igazából, hogy kinek a beírása jelenik meg zölden vagy feketén, tulajdonképpen a véletlen műve. Mindössze annyi derül ki belőle, hogy az adott felhasználói fióknál aktiválta-e már a vonatkozó, bizonyos kulcsszavakat elszínező funkciót.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás