- hirdetés -

Egy elektromos berendezés füstölt április 16-án 20 óra körül az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának alagsorában. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a kórházba, gyorsan lokalizálták a helyszínt, így nagy baj nem történt. Az SBO reggelig nem fogad beteget.

Bajkán György tűzoltó alezredes, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, az SBO alatti pincében egy elektromos berendezés hibásodott meg, ennek füstje terjedt át a felsőbb szintekre. Ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók Orosházáról, Mezőkovácsházáról, Békéscsabáról, Szentesről, Hódemzővásárhelyről, Csongrádról és Szarvasról összesen 11 járművel – írta sajtóközleményében az Orosházi Kórház.

A helyszínre érkezett a Kataszrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a megbízott megyei igazgató is. Összesen 52 beavatkozó tűzoltó dolgozott váltásban a felderítésen.
– A füstölést megszüntettük, a hibát elhárítottuk. Az épületet átszellőztettük, személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indul – fogalmazott a tűzoltó alezredes.

A tűzoltók átvizsgálták a pincét, az SBO reggelig nem fogad betegeket (Fotó: Rosta Tibor)

– Szeretném megköszönni a kórházi személyzet szakszerű és higgadt reagálását, nem volt pánik a kórházban, mindenki azonnal tette a dolgát – mondta dr. Duray Gergő. A kórház főigazgatója kiemelte, az SBO-t lezárták, onnan a betegeket másik osztályokra vitték. Az épület többi részében folyamatos volt a betegellátás – olvasható a közleményben.

– Az SBO kedd reggel 8 óráig nem fogad betegeket. A súlyos eseteket az Országos Mentőszolgálat Békéscsabára, a BMKK dr. Réthy Pál Tagkórházába szállítja, a könnyebb eseteket a Kistérségi Orvosi Ügyeleten fogadják a Könd utcai szakrendelő mellett megerősített orvosi és szakdolgozói személyzettel – mondta a főigazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.