Családias partnertalálkozó a Diáktanyán

Szalonnasütéssel egybekötött partnertalálkozó helyszíne volt vasárnap délután az orosházi Diáktanya.

Nem hétköznapi eseményt bonyolítottak le az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat lelkes csapatának tagjai, ugyanis partnertalálkozó helyszíne volt a Diáktanya. A családias rendezvény egy Közelítő nevű projekt keretében jött létre, ami a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati Társaságnak, valamint az Erasmus+-nak köszönhetően valósulhatott meg.

– Voltunk egy konferencián ezzel kapcsolatban, ott terveztük meg az eseményt és tudakoltuk meg, hogy ennek milyen feltételei vannak. A lényege, hogy a fiatalok és a döntéshozók párbeszédeket alakíthassanak ki, a szülők és támogatók pedig még jobban megismerkedhessenek a GYIÖK-kel és tagjaival – ismertette a részleteket Podhorszky Viktória Anna, az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere.

A családias rendezvény a Közelítő nevű projektnek köszönhetően valósult meg (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A vendégek közül Zsótér Mária, az Új Nemzedék Központ békés megyei ifjúsági koordinátora is pozitívan értékelt, kiemelve a két szervezet közti hagyományos jó kapcsolatot.
– Kivételes alkalom ez, amikor le lehet állni kicsit beszélgetni, ápolni a jó kapcsolatokat, kilépve kicsit a rohanó hétköznapok világából. Sok jót hallottam már az orosházi ifjúsági közéletről, az ifjúságpolitikáról, a diáktanya működéséről. A 17 éves fiam esetében is örülnék, ha egy ilyen közeg tagja lenne. Szeretném megnézni, hogy tud egy ilyen közösség sokáig fennmaradni és, hogy a felnőtt segítőknek mekkora szerepe van a támogatásukban – mondta Zsótér Mária.

Hozzátette, a GYIÖK csodálatos munkát végez, Orosháza igazán büszke lehet rájuk. Emellett támogatja, hogy a fiatalok ezekkel a nem formális módszerekkel tanuljanak bele a felnőttéletbe.

A közös szalonnasütést rövid köszöntő előzte meg, majd játékos formában is bemutatkozhattak egymásnak a résztvevők.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás