ONKC: könnyed siker a Pénzügyőr ellen

Egy hónap után ismét itthon játszott az orosházi női kézilabda-csapat. Az ONKC magabiztosan vezetett már a félidőben is, végül 12 gólos győzelmet aratott szombaton este a Pénzügyőr ellen.

OXXO Energy Orosházi NKC – Pénzügyőr SE 37-25 (18-9)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza.
Vezette: Fibec, Herbák
Orosháza:
MAKAI – ANTALl 4, Takács 7 (2), Som 3, Kamuti, HATALA 4, ZSILÁK 7 (1). Cserék: Brunner, Késmárki (kapusok), TÓTH S. 3, VÖRÖS 4, Ulmann 1, Zvolenszky 3, Dancsó, Szigetvári, Horváth N. 1 (1) Vezetőedző: Papp László.

Pénzügyőr:
Kőhalmi – Oláh 9, Mayer, Vernes 6, Gazsovics 1, Szász-Fejér 2, Ködmön 1. Cserék: Czuczu 1, Csepregi 3, Porobic. Vezetőedző: Kovács Attila.

Hétméteres: 9/6 illetve. 3/3. Kiállítás: 6 illetve 10 perc.

Nagy lendülettel kezdtek az orosházi lányok, a tíz emberrel kiálló Pénzügyőr ellen. A gyors játék eredményesnek bizonyult, így a nyolcadik percben már 7-3 állt az eredményjelzőn. Az ellenfél vezetőedzője a 15. percben kért időt, amivel nem sikerült megállítani a mieinket, így a 20. percre nyolcgólosra hízott a fór. Ezután azonban kisebb hullámvölgybe került a hazai csapat, feljebb zárkózott fehérmezes fővárosi együttes. Ezért használta fel az időkérését Papp László is (24. perc 14-6). Hatottak a szavak, ugyanis a szünetre ismét kilenc volt a különbség a két gárda között (30. perc 18-9).

Sok könnyű gólt szereztek Zvolenszky Nóráék (15) a Pénzügyőr ellen (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Nem váratott sokáig magára, hogy a szép számmal kilátogató közönség rászámolhasson a lelkes vendégekre. Vörös Bettina góljával a találkozó során először vezettek a mieink tíz góllal (35. perc 21-11). Ezen az estén Makai Veronika eszén is nehezen jártak túl Pénzügyőr játékosai, a hálóőrünk rendre hárította kísérleteiket. Ebből sikeres lerohanásokat vezettek Papp László tanítványai (40. perc 24-11). A találkozó remek lehetőséget nyújtott a fiataloknak is, az ifjúsági együttesből hárman a keretben voltak, és mindannyian pályára léptek és hasznos tagjai voltak a csapatnak. A második félidőben egyáltalán nem forgott veszélyben a két pont. A szünetre kialakított kilenc gólt további három találattal toldották meg felnőttjeink, végül 37-25-re győztek.

Papp László: – Jó volt végre egy olyan mérkőzést játszani, amikor nem kellett izgulnunk. Végig kézben tartottuk a találkozót megérdemelten győztünk.

Jövő héten komoly ismét komoly mérkőzés vár az OXXO Energy Orosházi NKC gárdájára, hiszen az NB I/B-s bajnokság egyik legerősebb keretű csapatához, a fővárosi Szent István SE otthonába látogat.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás