- hirdetés -

Szombaton rendezte az Orosházi Kinizsi Horgászegyesület, hagyományos tavaszváró horgászversenyét. A Béke Homokbánya-tó partján negyven versenyezni vágyó pecás jelentkezett a reggeli eligazításon.

Inkább nyárvárónak kellett volna nevezni a mai kinizsis rendezvényt, hisz a harminc fok közeli hőmérséklet és az épp csak lengedező langyos szellő inkább a kora nyarat idézte ezen a szép szombati napon.

A versenyzők már reggel fél nyolcra összegyűltek a halőrháznál és az egész nap egyik legizgalmasabb eseményére is hamarosan sor került. Az eligazítás után kisorsolták a helyeket a versenyzők. Egy ilyen, viszonylag még hideg vízhőmérsékletnél lebonyolított verseny esetén ennek a szokásosnál is nagyobb jelentősége lehet. A Kinder tojás műanyag belsejében levő hely sorszámot aztán ki örömmel, ki pedig némi lemondással fogadta. A nyolc órási dudaszókor egyszerre csobbantak a vízbe a végszerelékek.

 – Vannak szerencsésebb és kevésbé jó helyek, mondja kérdésünkre Jónás István az egyesület alelnöke, a verseny vezetője. Az ilyen hideg vízben még a sekélyebb, hamarabb melegedő vizet kedvelik a halak. Ezzel függ össze, hogy bár a többség a fenekező, feederes technikát alkalmazza, vannak szép számmal olyanok is, akik az egyik botjukat úszósra szerelték. Szerencsére majdnem mindenütt volt már fogás, némelyik helyen jelentős mennyiség is akadt – teszi hozzá az alelnök.

Izgalmas fárasztás után immár szákban az újabb szép potyka (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége(KHESZ) és a Kinizsi HE. vezetősége gondoskodott róla, hogy legyen elegendő hal a tóban. A KHESZ hétfőn telepített több mint hat mázsa, jórészt fogható méretű pontyot, a Kinizsi pedig még saját erőből megfejelte ezt pénteken három mázsa húsz kilóval.

Ott jártunkkor itt is, ott is szépen görbültek a botok. A horgász tudás, ha helyismerettel párosul, ráadásul egy kis szerencse is a pecás mellé szegődik, akkor nincs is probléma a fogással. A Kinizsi HE tagjai ezt szépen be is mutatták ezen a versenyen.

Egy újabb jó ötlettel is előállt a rendező egyesület vezetése. Foglalkoznak a gondolattal, hogy mivel a mostani negyvennél jóval több horgászt is tudna fogadni a tó egy-egy rendezvény alkalmával, a későbbiekben az egyesületi versenyeket megnyitják más egyesületek versenyző kedvű horgászai előtt is. Ez ugyan most még csak terv, de mindenképp szimpatikus, és amennyiben megvalósul, természetesen hírt adunk róla.

A tavaszváró horgászversenyen kifogott halak többsége mérlegelés után visszanyerte szabadságát, de olyanok is akadtak, amelyek – természetesen a törvény által meghatározott mennyiségben – a szerencsés horgászok asztalán végezték. Remek horgásznap volt a szombati, most lássuk az eredményeket:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.