- hirdetés -

Ismét nagy sikereket értek el a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai. Ezúttal az iskola által szervezett Bay Zoltán fizikaverseny döntőjében remekeltek, ahova az intézmény kilenc tanulója jutott be.

A Táncsics Mihály Gimnázium volt április 7-én a Bay Zoltán fizikaverseny döntőjének házigazdája. A versenysorozaton hét intézmény 99 tanulója vett részt, közülük 32-en indultak a kilencedik, 34-en a tizedik, 33-an pedig a 11-12 évfolyamosok kategóriájában. A döntő délelőtt egy írásbeli, majd az ebédszünetet követően egy mérési fordulóból állt. A végeredménybe csak a döntőben elért pontok számítottak bele. A verseny évfolyamonkénti győztesei és dobogósai oklevelet, pénz- és tárgyjutalmakat kaptak, míg a döntő többi résztvevője emléklappal lett gazdagabb.

A Táncsics kilenc diákja jutott be a döntőbe (Fotó: iskola)

A versenyzők felkészítésében, valamint a feladatlapok összeállításában és javításában a megye tizenöt aktív vagy nyugdíjas fizikatanára vállalt szerepet. Az iskola beszámolója szerint a verseny szereplői elégedettek voltak a szervezéssel, leszögezték, hogy csak ilyen körülmények közt lenne szabad versenyt rendezni és reményüket fejezték ki, hogy jövőre hasonlóan színvonalas versenyen vehetnek majd részt. Jól szolgálta a tehetséggondozást és kiváló lehetőséget biztosított a tanulóknak, hogy magasabb szinten is felmérjék tudásukat. A szervezők pedig készek a verseny újbóli megszervezésére, sőt új elképzeléseik is vannak a kiterjesztésre vagy fejlesztésre.

A döntőbe a Táncsics kilenc diákja jutott be. A legjobb eredményeket közülük a kilencedik évfolyamon Juhász Gergő érte el második helyével. Szintén a második helyen zárt a 11-12 évfolyamosok közt Nagy Fruzsina, Fiam Regina pedig győzelemnek örülhetett a tizedik évfolyamosok közt. A diákokat Berki Sándor készítette fel a megmérettetésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.