- hirdetés -

A tegnapi kisfilmes és táncos produkciókat követően ezúttal jobbnál jobb programjaikkal igyekeztek elnyerni diáktársaik szavazatát az idei Táncsics-nap résztvevő osztályai.

Szombat reggel a Táncsics-gimnáziumban gyűlt össze a népes diáksereg, különböző programokkal töltötték meg az udvart és az osztálytermeket. Bent az épületben zenés játékokban vagy FIFA-bajnokságon is próbára tehették magukat a diákok vagy az érdeklődők, de láthattak karate és táncos bemutatókat is. Az udvaron sem unatkozhattak a vendégek, hiszen buborékfoci, rodeóbika, tűzoltók és extrém kerékpárosok bemutatója várta a kíváncsiskodókat, de fellépett többek közt a Candy Dance Crew is. Idén is sokan jöttek el: tanulók, barátok, hozzátartozók, sőt még a Táncsics egykori diákjai is sokan visszalátogattak egykori iskolájukba.
– Már hét éve, hogy elballagtam, szóval elsőre kicsit fura érzés volt, de megérte eljönni, jó kikapcsolódást nyújtanak az idei programok – mondta Lesetár Dávid, az iskola korábbi tanulója.

Idén is jó hangulatban, jó időben telt a Táncsics-nap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A vidám hangulat, a színvonalas programok és az előző nap gálaműsora hosszas szervezés eredménye volt, amit szerencsére ezúttal is siker koronázott.
– Minden Táncsics-nap szervezése különleges. Az utóbbi időben minden évben összeülünk a tizenegyedikes osztályokkal, hogy közösen alakítsuk ki a szabályrendszert. A tegnapi diákgálán változatlanul tíz percet kaptak az osztályok produkcióik bemutatására. Nagy öröm, hogy ezúttal is nagy sikere volt mind a diákok, mind a tanárok produkciójának. Külön öröm, hogy ma ilyen jó időben pöröghetnek a programok – fogalmazott Varga László, az iskola tanára, az esemény egyik főszervezője.

A B osztály tarolt

A kora délutáni eredményhirdetést megelőző percekben a hangulat a tetőfokára hágott, az osztályok az aulában gyülekezték és saját pártjuk nevét skandálták. Először a Legjobb videó és a Legjobb táncos produkció kategóriájában hirdetetett győztest Blahó János igazgató. A 11. B osztály, azaz a Brutality pártja mindkét kategóriában behúzta a győzelmet. Az egyéni címek kihirdetése után kiderült, hogy az Év osztálya címért folytatott küzdelemben is ők bizonyultak a legjobbnak.
– Eszméletlenül boldogok vagyunk, még nem is fogtuk fel, hogy ennyi mindent nyertünk. Nagyon örülünk annak is, hogy ilyen sokan szavaztak ránk. Csak reméltük, hogy a sok munka egyszer majd meghozza a sikert – összegzett Széni Csenge, a győztes párt vezére.

Blahó János ezúttal is hozzátette, hogy ugyan győztest hirdettek, de a többi osztálynak sem szabad csüggednie, hiszen ennek a napnak csak nyertesei vannak. A 11.A és a 11.D osztály képviselői Nagy Dominika és Bojtor Gellért is az összetartást és a csapatmunkát emelte ki.

Eredmények:

Pártok versenye:

1.Brutality (11.B)
2.Project A (11.A)
3.Players (11/8)
4.Hybrid (11.H)
5.Dynamite (11.D)
6.Champions (11.C)

Párt produkciók:

1.Brutality (11.B)
2.Project A (11.A)
3.Dynamite (11.D)

Videók:

1.Brutality (11.B)
2.Hybrid (11.H)
3.Project A (11.A)

Év címei:

Az év tanárnője: Kaczkóné Korim Olga
Az év tanára: Nagy Márió
Az év diáklánya: Madarász Noémi (11.B)
Az év diákja: Kéri Martin (11.B)
Miss Táncsics: Keresztes Fanni (11.B)
Mister Táncsics: Bojtor Gellért (11.D)
Az év párja: Bojtor Gellért és Zsigovics Nikolett (11.D és 11.A)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.