- hirdetés -

A mindennapi élet lelki szenvedéseiről indított februárban előadássorozatot a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A harmadik előadásra 2018. április 23-án, 14 órakor kerül sor a polgármesteri hivatal nagytermében.

A tudomány régóta foglalkozik a személyiség kérdésével. Már az ókorban Hippokratész négyféle temperamentumtípusba sorolta az embereket és a későbbiekben számos teória született arról, mi a személyiség és hogyan működik. Noha az elméletalkotó szakemberek a részletkérdésekben nem értenek egyet, abban igen, hogy mindnyájan rendelkezünk valamilyen személyiséggel, vagyis a belső élmények, gondolatok és érzések, valamint a külső megnyilvánulások, viselkedés olyan tartós és sajátos mintázatával, amely csakis ránk jellemző. Személyiségünk, ha egészséges, akkor elég rugalmas ahhoz, hogy képesek legyünk tanulni tapasztalatainkból és ennek nyomán könnyebben alkalmazkodhatunk a környezetünk által támasztott igényekhez. Személyiségzavar esetén azonban különösen merev az egyén belső, lelki működése, és ennek következtében olyannyira sablonos, statikus a viselkedése, hogy az pszichés problémákhoz, szenvedélybetegséghez, kapcsolati zavarokhoz vezet.

Az előadás bemutatja, hogyan gondolkodik a modern pszichológia a személyiség fogalmáról, elemzi a személyiségzavarok típusait, azok kialakulásának lehetséges folyamatát és felvázolja kezelési lehetőségeiket. Az egyes zavarok életszerű megjelenítése érdekében a különböző kórképeket filmrészletek illusztrálják – tájékoztatta hírportálunkat az előadást tartó Dobóvári Béla klinikai szakpszichológus.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2018. április 20.

Bővebb tájékoztatás: Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata (Orosháza, Hajnal u. 1.), tel.: (68) 412-317, e-mail: egyesitettoh@gmail.com.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.