- hirdetés -

Immár 14. alkalommal rendezték meg Orosházán az Aranymasni találkozót. Közel 400 résztvevő és több mint 200 fellépő érkezett a kulturális rendezvényre. 

Reggel 9 órára megtelt a Petőfi Művelődési Központ színházterme fiatalokkal és idősekkel. Sokan voltak kíváncsiak a műsorra, melyekben az akadályozottsággal élő fiatalok szerepeltek. Vendégszereplőként pedig, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda legkisebbjei léptek fel, tavaszváró műsorukkal. 

Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ igazgatója elmondta, immár 14. alkalommal rendezik meg az Aranymasni találkozót, melyet a Vadvirág Esély Klub dolgozói szervetek meg.
– A rendezvénynek elsődleges célja, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, illetve hogy Orosházán is megismerjék és elfogadják az akadályozottsággal élőket – fogalmazott az igazgató, majd kiemelte a rendezvény közösség építő szerepét és, hogy a fiatalok számára nagy öröm, mikor bemutathatják, a több hónapi munka gyümölcsét.

Jelelés a szeretet nyelvén, Oláh Ibolya Magyarország című dalára (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Az orosházi Vadvirág Esély Klub intézményvezetője, Bohus-Krajó Tünde elmondta, két számmal készültek az orosházi résztvevők.
– A nyitótánc idén is a miénk, ebben a produkcióban szülők táncolnak gyermekeikkel, ezt követően pedig jelelés következik a szeretet nyelvén, Oláh Ibolya Magyarország című dalára – tájékoztatott Bohus-Krajó Tünde.

Képzőművészeti és Kulturális versenyen is megméretették magukat a fiatalok az Aranymasni találkozón, a helyszínen több nevezett alkotás is látható volt. A műsorban 35 orosházi fiatal lépett színpadra, illetve további 10 intézményből. Békés és Csongrád Megyéből több mint kétszáz fellépő érkezett. 

Dávid Zoltán köszöntőbeszédében úgy fogalmazott, az Aranymasni találkozó egy rendkívül fontos esemény, amely arra hivatott, hogy megmutassa, semmi sem lehetetlen és mindannyiunknak széles mosollyal kéne élnünk az életet. A polgármester szerint kiemelt szerepe még, hogy segítse az elfogadást, a beilleszkedést, ugyanakkor megmutassa, mennyi a tehetség, hiszen kreativitás és bátorság rejtezik az akadályozottsággal élő fiatalokban is.

Az orosházi fiatalok és szüleik produkcióját megnézhetik az erről készített videónkban. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.