- hirdetés -

Az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Móricz Zsigmond utcai és Uzsoki utcai Telephelyén dolgozó óvodapedagógusai továbbképzésen vettek részt Budapesten, amelyen a Sakk Alapítvány óvodai programcsomag keretében elindult Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program részleteivel ismerkedtek meg.

A programot hamarosan bevezetik az orosházi óvodákban is, melynek főbb célkitűzése a kisgyermekek logikus, kreatív gondolkodását és problémamegoldó képességének fejlesztése. A sakk szimbólumrendszerével játszva a gyermekek nem csak az iskolai életre készülnek fel, hanem a digitális világ impulzív és dinamikusan változó jelenségeire is.

A program főként a logikus és kreatív problémamegoldó gondolkodást fejlesztheti, ami a mai világban elengedhetetlen feltétele az érvényesülésnek. A program olyan átfogó szemléletmódot képvisel, amely nemcsak az óvodai életre, de a hétköznapokra is kihat. A Sakkjátszótér Programban résztvevő gyerekek az ott tanult ismereteket könnyedén alkalmazhatják a mindennapi életükben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.