- hirdetés -

Döntetlennel zárult az orosházi női kézilabdázók szegedi vendégjátéka szombaton este. Kiélezett végjátékban értékes pontot szerzett az ONKC.

PC Trade Szeged KKSE– OXXO Energy Orosházi NKC 31–31 (18–16)
NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Szeged, 150 néző.
Vezette: Sándor, Szikszay.

Orosháza: Makai – ZSILÁK 5, HATALA 2, SOM 1, KAMUTI 5, TAKÁCS F. 9 (1), ANTAL 5. Csere: Brunner, KÉSMÁRKI (kapusok), TÓTH S. 3, Dancsó 1, Zvolenszky, Szigetvári, Horváth, Ulmann. Edző: Papp László.
A Szeged legjobb góldobói: Scheffer 8, Dajka 8.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

Zsilák Katalin gólja nyitotta a találkozót, melyre Scheffer válaszolt. Ekkor nem tudott sokáig vezetni az orosházi együttes, a nyolcadik percben már négygólos előnyre tett szert a hazai gárda. Az ONKC vezetőedzője időt is kért, hogy rendezze sorait (8. perc 6-2). A felzárkózás még váratott magára, tíz perccel az első félidő vége előtt még mindig négy góllal vezetett a Szeged KKSE (20. perc 13-9). Az utolsó percek azonban jól sikerültek, hiszen a játékrész utolsó három találatát az orosháziak jegyezhették, így felkapaszkodtak két gólra (30. perc 18-16).

Két hazai találattal indult a második félidő, de ezután Takács Fruzsina és Antal Jenifer góljai következtek. A védekezésre egész mérkőzésen kevés panasza lehetett az orosházi vezetőedzőnek, de fordulás után még jobban összeállt a hátsó alakzat. Ennek volt köszönhető, hogy folyamatosan zárkóztak az orosházi kézilabdázók, sőt ki is egyenlítettek (44. perc 23-23). A hajrára a vezetést is megszerezték Papp László tanítványai, de még mindig nem dőlt el a két pont sorsa. Az utolsó hét percre a kapuba a fiatal Késmárki Kata érkezett, az ifjúsági csapat alapembere szépen helytállt a felnőttek között is, számos bravúrt bemutatott. (56. perc 29-29). Fél perccel a vége előtt Tóth Sára büntetőből egyenlített, végül a szegediek időntúli szabaddobása a sorfalon halt el. Az OXXO Energy Orosházi NKC bravúros pontszerzést hajtott végre az egyik bajnokaspiráns otthonában.

Papp László: – A második félidőben mutatott játék, és védekezés hozta meg a sikert. Örülök annak, hogy ma azt az ONKC láttuk, amelyet mindig is szeretnénk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.