- hirdetés -

Az emlőrákszűrés fontosságát hirdette a Szűrések délutánja pénteken az Orosházi Kórházban, viszont számos egyéb szűrővizsgálatra is lehetőségük volt az érdeklődőknek.

A szűréseket az Orosházi Kórház Központi Technológiai Tömbjében vehették igénybe az érdeklődők.
– Ez a program leginkább a mammográfiai vizsgálatokról szól, 45 és 65 év közötti női korosztályt szólítjuk meg ezzel az országos szűrőprogrammal, hiszen ez a korosztály lehet a legérintettebb az emlő rosszindulatú elváltozásaiban – tájékoztatott Greksza Lászlóné, az Orosházi Kórház ápolási igazgatója.

Kiemelten fontos a prevenció (Fotó: Rosta Tibor)

Némely szűréseket azonban nem csak hölgyek, hanem urak is igényelhettek, hiszen a nőgyógyászati és mammográfiai vizsgálatok mellett bőrgyógyászati, érsebészeti vizsgálaton, testtömeg index és vércukorszint mérésen vehettek részt az érintett korosztály képviselői. 

Kun István, aki elsősorban vérnyomás és vércukorszint mérésre érkezett elmondta, számára azért fontos a megelőzés, mert szeretné még sokáig látni az unokáit és játszani velük. Hozzátette, nagyon örül, mert szerencsére mindent rendben találtak a vizsgálatokon.

Greksza Lászlónétól megtudtuk, összesen 140 meghívót küldtek ki az érintett női korosztálynak, illetve gondoltak azokra is, akiknek késő délután vagy kora este ért véget a munkaideje, hiszen este 8 óráig tartottak a szűrővizsgálatok. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.