- hirdetés -

MERT MINDEN CSAK HIT KÉRDÉSE

Talán önző a kívánságom, mert szeretném, ha úgy öregedhetnék meg, hogy a gyermekeim itt maradnának körülöttem. De rajtam kívül nagyon sokan fogalmaztak meg hasonlót, az elmúlt években azt tapasztaltam, sokakkal közös a célunk. A fiatalok helyben tartása, a nekik szóló lehetőségek bővítése, a vonzó jövőkép megteremtése óriási kihívás Dél-Békés számára. Sokan vagyunk, akik ezért a célért dolgozunk, és ez meg is látszik az eredményeken, hiszen ma már nemcsak tervek, de elnyert források is rendelkezésünkre állnak a térség fejlesztéséhez. 2018 a megvalósítás éve lesz.

„Ez a közös cél: építeni, szépíteni Dél-Békést.”

 

Ez a közös hit, valamint otthonunk, hagyományaink, eredményeink és a jövő céljai egy erős kapocsként funkcionálnak, valódi, összetartó közösségként tudunk ma dolgozni. Ha most körülnézek, már azt látom, hogy térségünk, és azon belül Orosháza biztonságos, stabil fejlődő pályára állt. A közös munkába vetett hitünk, az itt élők munkája és szellemisége olyan erőt ad számunkra, amellyel történelmi fejlesztéseket tudnunk megvalósítani. Orosházán – de a térség egészében – elindul egy építő-szépítő folyamat, melynek végén jó érzéssel adhatjuk át Dél-Békést a gyermekeinknek, unokáinknak.

Simonka György, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje (Fotó: FIDESZ-KDNP)

Elképzelhető, hogy a munkánkat már ők fogják befejezi, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyermekeinknek, fiataljainak életteret, jövőképet teremtsünk, ezáltal itt maradjanak, itt tervezzék a boldogulást. Ezt a munkát folytatnunk kell és folytatni is fogjuk, hogy Dél-Békést mielőbb fejlődő pályára állítsuk.

„Szeretnénk, ha a jövőt Dél-Békésben írnák!”

 

Hosszú utat jártunk be, és talán még hosszabb az, ami előttünk áll, de összefogva sikerült elindítani a térséget a fejlődés útján, és sikerült Orosházára olyan fejlesztéseket hozni, melyek megadják az alapját egy élhető, szerethető, biztonságos városnak. Büszkeséggel tölt el, hogy megalkottuk a Calendula Tervet, hogy sikerült egységbe tömöríteni a dél-békési meghatározó személyiségeket, település- és intézményvezetőket, akikkel a támadások kereszttüzében is határozottan kiállunk az itt élők érdekeiért. Azokért, akik belénk fektették hitüket, bizalmukat.

Sok jó dolog van mögöttünk, például a Kodolányi főiskola szerepvállalása, a 47-es főút felújítása, a főtér kiépítése, Gyopárosfürdő gyógyhellyé minősítése, a közbiztonság erősítése, a kórház, a mentőállomás és tűzoltóság fejlesztése, és még sorolhatnánk. Most pedig történelmi lehetőségek kapujában állunk: felépítjük a tanuszodát a belvárosban, megépül a modern mozi, felújítjuk a bel- és külterületi utakat, közösségi teret hozunk létre fiataljainknak, tovább fejlesztjük a kórházat, megújulnak több százmillió forintból az óvodák, az iskolák, a szociális klubok Orosházán.

Köszönöm mindenkinek, aki velem tart ebben a nemes feladatban. Tudom, hogy sok küzdelem és munka vár rám, de erre a szolgálatra vállalkoztam, hogy együtt egy jövővel rendelkező, biztonságos, szerethető Dél-Békést – melyet megörököltünk szüleinktől, nagyszüleinktől – továbbépítünk gyermekeink, unokáink számára.

Ehhez a munkához kérem bizalmukat és támogatásukat, és kérem, április 8-án szavazzanak Simonka Györgyre és a Fidesz-KDNP listájára!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.