- hirdetés -

Dr. Szabó Ervin vagyok, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje Békés megye 4-es választókerületében.

Orosházán születtem, a Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségiztem. Felsőoktatási tanulmányaimat a Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán kezdtem, ahol tanítói végzettséget kaptam, majd a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytattam, ahol jogi diplomát szereztem, végül az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szakjogász lettem. Jelenleg ügyvédként dolgozom és a Jobbik orosházi önkormányzati képviselője vagyok.

Az orosházi testületben a haveri érdekek helyett orosházi érdekeket, pénz- és profitközpontú döntések helyett ember- és közösségközpontú, lokálpatrióta gondolkodást képviseltem. A testületi munkám során mindig a lelkiismeretem és nem pártpolitikai törésvonalak mentén hoztam döntést: támogattam azokat a képviselői indítványokat, melyek városunk élhetőségét, a lakosságmegtartó képességét célozták, és mindent megtettem azért, hogy megakadályozzam a városvezetést, ami-
kor korrupciógyanús döntéseket akartak meghozni.

Dr. Szabó Ervin, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje (Fotó: Jobbik)

Küzdöttem a szociális lakáshelyzet javításáért, a rászorultak szélesebb körének támogatásáért, a Víziközmű általi 3253 családtól beszedett hozzájárulás visszafizetéséért, a munkavállalói bérek felzárkóztatásáért, a közbiztonságunk javításáért, a mélyszegénység felszámolásáért, szüleink, gyermekeink szebb jövőjéért!

Jól ismerem Dél-Békést, tisztában vagyok az itt élő emberek nehéz anyagi helyzetével: sokan reggeltől estig dolgoznak, amiért cserébe napról napra kell megélniük. Közben a kilátástalanság elől egyre többen menekülnek el innen. Ennek megállításához új, tisztességes megélhetést biztosító munkahelyekre van szükség, javítani kell a dolgozók munkakörülményeit, valamint arra kell törekedni, hogy itthon is annyit kereshessenek az emberek, mint Nyugat-Európában.

A munkahelyteremtés mellett kiemelt feladatomnak tartom a nehéz sorsú, szociálisan rászoruló emberek megsegítését. Lépni fogok azért, hogy az öregségi minimálnyugdíj és a szociális támogatások összege emelkedjen. Célom továbbá, hogy az itt élők is megkapják azokat az egészségügyi ellátásokat, ami jár nekik: rövidebb várólistákat, háziorvosokat a rendelőkbe, nagyobb odafigyelést a kórházi osztályokon. Mindent meg kívánok tenni azért, hogy a mezőgazdaságból élő emberek létbiztonsága is javuljon, és ne néhány földesúrnak legyenek kiszolgáltatva.

A térségünket is érintő korrupciót fel kell számolni, a felelősöket pedig el kell számoltatni. Az elmúlt évtizedek kormányai a magyar vidéket, így Dél-Békést is magára hagyták, az embereket pedig reménytelenségbe taszították. Éppen ezért hiteles, tisztakezű képviseletre van szüksége a térségnek, és vissza kell adni a reményt az itt élőknek. Hiszem, hogy ezen célok elérésén keresztül lehet biztosítani, hogy a térség települései élhetőek legyenek, és ne vándoroljanak el az emberek. Ezek megvalósítása pedig számomra nem politikai, hanem erkölcsi, hitbéli kérdés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.