- hirdetés -

A Békés Megyei Kupa 2. fordulójában az ULE bravúros győzelemmel lépett tovább, a Rákóczi viszont Gádoroson búcsúzott a kupaküzdelmektől.

Bravúros győzelem

A mérkőzés előtt Czollner Gábor edző elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél tovább jussanak a kupában, a Jamina ellen nehéz és szoros mérkőzésre számít. Az orosházi tréner érzései beigazolódtak, hiszen kiélezett küzdelemben, egygólos mérkőzést nyert meg az ULE és tovább lépett a kupa 3. fordulójába.

OMTK-ULE 1913 – Jamina SE     1–0       (1–0)

Orosháza, 60 néző. V.: Kocsondi Bálint (Rakonczás Zsolt, Nagy Gábor).

Orosháza: Marunák – Fejes, Futaki, Szabó N., Deli, Kasza, Barna (Horváth M.), Simon (Pelle), Lestyán (Téglás), Sindel (Kiss G.), Mucsi . Edző: Czollner Gábor.

Jamina: Zelenyánszki – Bencsik P., Leszkó (Zubor), Dankó, Faragó, Szudár, Sebők, Bencsik Cs., Darányi (Molnár A.), Kardos, Urbán (Bohus).Edző: Pozsár Gábor.

Már a 3. percben vezetést szerzett az orosházi csapat. Kasza jobb oldali lapos beadását Sindel rúgta közelről a hosszú sarokba, 1-0. A 7. percben Kasza „esernyőcsel”után kapott rúgást a bokájára, a 11-es elmaradt. A 13. percben Kasza visszagurított labdáját Mucsi tekerte a felső kapufára. 24. percben ismét Mucsi lövése csattant a kapufán, ezúttal egy 17 méteres szabadrúgás után. A 40. percben Marunák kapus a 16-oson kívül „elütötte” Dankót, ezért villant a piros lap. A második játékrészben az emberhátrány dacára is az Orosháza alakított ki helyzeteket. A 48. és az 52. percben is Sindel nézett farkasszemet a kapussal, mindkétszer a portás védett. A 68. percben egy ellentámadás végén Dankó lőtt mellé. A 85. percben Simon szabadrúgását tolta kapufára a vendégek hálóőre. A 88. percben Sindel harmadszor lépett ki a védők gyűrűjéből, buktatták. A büntető ezúttal is elmaradt.

Izgalmas mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást az OMTK-ULE (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Czollner Gábor: Felettébb izgalmas találkozót játszottunk. Tíz emberrel, kapott gól nélkül „hoztuk le” a mérkőzést, ezért maximális dicséret illeti a csapatot.

Az OMTK-ULE legközelebb április 7-én 16 óra 30 perctől a rájátszás első fordulójában lép pályára Mezőkovácsházán.

 

Kupabúcsú

A Rákóczi Vasas a kupanapon Gádorosra látogatott, meglepetésre vereséget szenvedett és kiesett a kupából.

Gádoros SE – Rákóczi Vasas SE       2–0     (1–0)

Gádoros, 50 néző. V.: Kepka Roland (Korbely Péter, Valastyán Dániel).

Gólszerzők: Bódi (32. perc), Kormányos K. (89. perc)

Gádoros: Horváth-Uhrin, Bódi, Györgyi T., Krivik, Kormányos K., Kun Szabó, Jámborcsik, Györgyi Z. (Kocsis M.), Szabó F., Nagy D,(Jónás J.)

Rákóczi: Tóth-Sajti, Vili M., Egry, Kiss Z., Bogár, Boros, Dudás, Kolozsvári J. (Lunczner), Mazán, Kolozsvári Cs. Edző: Gyimesi András.

A Rákóczi Vasas bajnoki mérkőzésen április 7-én 16 óra 30 perctől Rákóczitelepen fogadja a listavezető Méhkerék csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.