- hirdetés -

Több, mint 3500 gyermekrajz érkezett a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra, melyek közül a Békés megyei óvodák és általános iskolák munkáit is értékelte a zsűri Békéscsabán.

Idén is meghirdette a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” nevű rajzpályázatot. A rendőrkapitányságokon működő baleset-megelőzési bizottságokhoz összesen 3637 alkotás érkezett 157 oktatási intézményből. A rajzokat az elmúlt hetekben megyeszerte nyolc városban lehetett megtekinteni.

A megyei zsűri április 4-én, Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon értékelte azokat a rajzokat, melyek a városi kiállításokról továbbjutottak. A legjobban sikerült alkotásokat Ván Hajnalka, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze, Csépai Ingrid, rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője, illetve Lehoczky Péter, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere választotta ki.

Rengeteg alkotás érkezett a rajzpályázatra (Fotó: police.hu)

Hat-hat rajzot választottak ki korcsoportonként, melyeket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság továbbít az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz. A zsűri emellett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság különdíját is odaítélte. A pályázatot támogató cégek, intézmények és vállalkozások képviselői szintén kiválasztották azokat a rajzokat, melyek készítőit április 17-én, Békéscsabán, a Csaba Centerben délután 14 órakor kezdődő kezdődő ünnepélyes eredményhirdetésen díjazzák.

Az ünnepséggel egyidőben kiállítás is nyílik 150 rajzból, a tárlat április 22-ig várja majd az érdeklődőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.